Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss: "Ķeguma trase ir viena no manām mīļākajām kalendārā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss: "Ķeguma trase ir viena no manām mīļākajām kalendārā"
Džefrijs Herlingss
Foto: mxvice.com

Krievijas "Grand Prix" bija pirmais posms 2018. gada pasaules motokrosa čempionātā, kad MXGP klasē neuzvarēja kāds no "Red Bull KTM Factory Racing" rūpnīcas komandas braucējiem. Sezonas līderis Džefrijs Herlingss atzīst, ka tāda veida trases viņam nepatīk, kamēr došanos uz Ķegumu holandietis gaida ar lielu nepacietību.

Orļonokas trasē Herlingss gan uzvarēja otrajā braucienā, tomēr pirmajā bija vien trešais, kā rezultātā uzvaru posmā izcīnīja francūzis Klemēns Desāls no "Monster Energy Kawasaki Racing Team".

"Tādas trases kā šī nav no manām mīļākajām," atzīst Herlingss. "Esmu holandiešu puisis, kurš uzaudzis braucot smilšu trasēs. Šādas, cieta seguma trases nebiju redzējis līdz 12 vai 13 gadu vecumam, un arī šobrīd tās man ir visgrūtākās. Segums ir ciets kā betons."

Iegūstot otro vietu, Herlingss tomēr pārspēja savu sīvāko sāncensi, komandas biedru Antonio Kairoli, līdz ar to pasaules čempionāta kopvērtējumā mazliet spējis palielināt pārsvaru un tagad itāli apsteidz par 23 punktiem.

"Izdarīju labu lietu, ja runājam par čempionātu kopumā, tomēr tas neko daudz nenozīmē," saka Herlingss. "Sezona ir gara, vēl priekšā 14 posmi."

Herlingss atzīst, ka ar prieku gaida posmu Latvijā, kas 13. maijā notiks Ķegumā: "Priecājos doties uz Latviju, jo tur esošā trase ir viena no manām mīļākajām sezonas kalendārā. Man vienmēr ir bauda tur braukt."

Izmantotie resursi:
mxlvice.com

  +1 [+] [-]

, 2018-05-02 16:27, pirms 6 gadiem
Tikai šogad pa viņu brauks pretējā virzienā kā ierasts

  +1 [+] [-]

, 2018-05-02 18:35, pirms 6 gadiem
Referis rakstīja: Tikai šogad pa viņu brauks pretējā virzienā kā ierasts
Tāda sajūta, ka braucot pretējā virzienā daļēji tiek sačakarēti interesantākie trases elementi, piemēram, viļņi trases tālajā galā.