Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jasikonis modies no komas, veselības stāvoklis uzlabojas

Juris Grīns
Juris Grīns

Jasikonis modies no komas, veselības stāvoklis uzlabojas
Arminds Jasikonis. Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Pēc svētdien piedzīvotā kritiena pasaules motokrosa čempionātā Lietuvas motosportists Armins Jasikonis šobrīd jau ir atmodināts no mākslīgās komas, un viņa veselības stāvoklis pakāpeniski uzlabojas.

Jasikonis vairākas dienas pavadīja komas stāvoklī, bet šodien jau ir modies no tās, turklāt no intensīvās terapijas nodaļas pārvests uz pastāvīgās aprūpes palātu. Viņa veselība ar katru dienu paliek arvien labāka, ārsti turpina novērošanu un, atbilstoši situācijai, spriedīs, kāda ārstēšanās metode būs piemērotāka turpmāk. Iespējams, viņš no Itālijas tiks pārvests uz slimnīcu Austrijā.

Kā vēstīts, "Rockstar Energy Husqvarna" komandas sportists smagi krita Itālijā, Mantovas trasē notikušā MXGP posma otrajā braucienā, pēc kā zaudēja samaņu. Ar helikopteru braucēju nogādāja slimnīcā, kur viņa smadzenēs tika konstatēts asinsizplūdums, līdz ar to ārsti pieņēma lēmumu izraisīt mākslīgo komu.

"Jaunumi ir pozitīvi, ir novērojamas atlabšanas pazīmes un viss iet uz labo pusi," vēl trešdien stāstīja Lietuvas Motosporta federācijas (LMSF) prezidents Roberts Benediktavičs. "Cerams, viss sliktākais jau ir aiz muguras. Šonedēļ, varbūt rīt, varbūt parīt ir plānots modināt viņu no komas. Tad redzēsim, kā dzīvībai vitālās funkcijas pastāvīgi spēs veikt viņa ķermenis."

Tiek ziņots, ka, ja neskaita asinsizplūdumu smadzenēs, citi svarīgākie ķermeņa orgāni negadījumā nav cietuši. Nav arī konstatēti kaulu lūzumi, kas varētu atstāt paliekošas sekas, taču ķermenis guvis sasitumus un nobrāzumus.

Internetā jau publicēta fotogrāfija ar sportistu pēc viņa pamodināšanas.

Izmantotie resursi:
Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija....