Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Fevrs aizraujošā MXGP posmā izcīna pirmo uzvaru sezonā

Juris Grīns
Juris Grīns

Fevrs aizraujošā MXGP posmā izcīna pirmo uzvaru sezonā
Romēns Fevrs. Foto: mxgp.com

Trešdien Itālijā, Mantovas trasē notika pasaules motokrosa čempionāta desmitais posms, MXGP klasē par uzvarētāju divu braucienu summā kļūstot Romēnam Fevram. Savukārt sezonas kopvērtējumā Tims Gajsers aizvien piecus punktus priekšā Antonio Kairoli.

Mantovas "Grand Prix" pirmajā braucienā savu starta karaļa statusu turpināja stiprināt Horhe Prado ("Red Bull KTM"), izvirzoties vadībā un tā arī aizbraucot pretī uzvarai. Pēc starta viņam sekoja Antonio Kairoli ("Red Bull KTM") un Džeremijs Sīvers ("Monster Energy Yamaha"), bet ceturto vietu tobrīd ieņēma Romēns Fevrs ("Monster Energy Kawasaki"). Sīvers, ilgi negaidot, apdzina Kairoli, pakāpās uz otro vietu un sacensību atlikušo daļu sekoja Prado. Fevrs drīz bija trešais. Turpinājumā saglabājās liela spriedze, bet šādā secībā pirmie trīs arī sasniedza finišu. Kairoli finišēja ceturtais, bet aiz viņa - komandas biedri Tims Gajsers un Mičels Evanss ("Team HRC").

Otrā brauciena startu izcēla Fevrs, kuram sekoja Gajsers un Gorjē Polēns ("Monster Energy Yamaha"). Abi cīnījās par uzvaru, bet uz beigām Fevrs spēja kontrolēt notiekošo un guva pirmo uzvaru kādā no braucieniem šosezon, kamēr spraigā cīņā par otro vietu Polēns tomēr uzveica sezonas līderi Gajseru. Kairoli šoreiz palika aiz viņa, atkal ierindojoties ceturtajā pozīcijā, aiz viņa finišēja Glens Koldenhofs ("Standing Constructor GasGas") un pirmā brauciena uzvarētājs Prado. Sīvers krita piektajā aplī, pēc tam vēlreiz kļūdījās un finišēja vien devītais. Posma summā Fevram pirmā "Grand Prix" uzvara šajā gadā, Prado otrā vieta, bet nākamajās divās vietās ar vienādu punktu skaitu pasaules čempionāta kopvērtējuma vadībā esošie Gajsers un Kairoli.

Lai gan dalībnieku sarakstā bija arī Kārlis Sabulis, latviešu motosportists otrajās Mantovas trasē notikušajās sacensībās nepiedalījās.

MX2 klasē otro posmu pēc kārtas triumfēja Tomass Kjers Olsens ("Rockstar Energy Husqvarna"), kurš pirmajā braucienā guva uzvaru, bet otrajās sacīkstēs ierindojās otrajā vietā. Otro vietu posmā sasniedza Toms Vialle ("Red Bull KTM"), kuram braucienos trešā un pirmā vieta, bet trešo vietu summā sasniedza Roans van de Mūsdijks ("F&H Kawasaki"), kurš arī citos posmos šogad izcēlies ar augstiem sasniegumiem. Čempionāta vadībā tikmēr aizvien Vialle, kuram jau 56 punktus zaudē Jago Gērtss ("Monster Energy Yamaha"). Mantovā notikušajos divos posmos nevienā braucienā Gērtss nav iekļuvis pirmajā trijniekā. Trešo vietu ieņem Maksims Renū ("SM Action Yamaha")

Arī nākamais pasaules čempionāta posms notiks turpat Mantovā, sacensībām norisinoties šo svētdien, 3. oktobrī.

Mantovas "Grand Prix" rezultāti

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Romēns FevrsFrancijaKawasaki45
2.Horhe PradoSpānijaKTM40
3.Tims GajsersSlovēnijaHonda36
4.Antonio KairoliItālijaKTM36
5.Džeremijs SīversŠveiceYamaha34
6.Gotjē PolēnsFrancijaYamaha33
7.Glens KoldenhofsNīderlandeGasGas30
8.Mičels EvanssAustrālijaHonda29
9.Džeremijs van HorebīksBeļģijaHonda26
10.Džordi TiksjēFrancijaKTM21

MXGP kopvērtējums

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Tims GajsersSlovēnijaHonda352
2.Antonio KairoliItālijaKTM347
3.Džeremijs SīversŠveiceYamaha334
4.Horhe PradoSpānijaKTM317
5.Glens KoldenhofsNīderlandeGasGas303
6.Romēns FevrsFrancijaKawasaki275
7.Džefrijs HerlingssNīderlandeKTM263
8.Gotjē PolēnsFrancijaYamaha257
9.Armins JasikonisLietuvaHusqvarna248
10.Klemēns DesālsBeļģijaKawasaki238
26.Pauls JonassLatvijaHusqvarna26
30.Kārlis SabulisLatvijaKTM18

Pilni rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...