Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupeļa bijušais pilots Bakss paziņo jauno kantētāju

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupeļa bijušais pilots Bakss paziņo jauno kantētāju
Bakss un Musē vienojas par sadarbību
Foto: no sportistu arhīva

Pasaules vadošās blakusvāģu motokrosa ekipāžas turpina veikt izmaiņas savos sastāvos pirms 2017. gada sezonas. Trešdien par sadarbības uzsākšanu paziņojuši Etjēns Bakss un Nikolā Musē.

Vēl pērn kopā ar Baksu startēja latvietis Kaspars Stupelis, bet šogad Etjēns uzsāka jau vairākus gadus plānoto sadarbību ar Robiju Baksu. Šogad brāļu ekipāža cīņā par titulu neiesaistījās, taču vēl sezonas kopvērtējumā pēdējā posmā Vācijā var cerēt uz iekļūšanu pirmajā trijniekā. Tiesa, nesen ekipāža paziņoja, ka nākamgad vairs kopā nestartēs.

Kantētājs Nikolā Musē tikmēr iepriekš startēja kopā ar Valentīnu Žirū, kurš šobrīd ir savainots. Pērn šī ekipāža guva otro vietu pasaules čempionātā, bet Žirū jau apstiprinājis, ka 2017. gadā startēs kopā ar Latvijas pārstāvi Elviju Mucenieku.

"Nikolā ir ļoti liela motivācija," atzīst Musē topošais pilots Etjēns Bakss. "Viņa mērķis ir tikai viens - uzvarēt pasaules čempionātā. Arī man ir tāds pats mērķis un šī sadarbība dos man nepieciešamo motivāciju."

Līdz ar to, šobrīd zināms, ka 2017. gada pasaules čempionātā kopā startēs Bakss un Musē, kā arī Žirū un Mucenieks, tomēr par daudzām citām ekipāžām šobrīd skaidrības nav.

Kaspars Stupelis, kurš nākamgad cer atgriezties pasaules čempionātā, pagaidām nav vienojies par sadarbību, tāpat nav skaidra Laura Daidera nākotne.

2016. gada pasaules čempionāta sezona noslēgsies 18. septembrī Vācijā, Rudersbergas trasē.

Izmantotie resursi:
MOTOCROSSPLANET.NL - De motocross site van...

     [+] [-]

, 2016-09-01 13:30, pirms 8 gadiem
Kapitāli ja atkal būtu viena LV ekipāža kas regulāri cīnītos pa top 3 vietām... Stupelis,kurpnieks,mucenieks, daiders,lintners, moš vēl Liepiņš..