Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lietuvietis Jasikonis tiek pie līguma ar MXGP komandu "Suzuki"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuvietis Jasikonis tiek pie līguma ar MXGP komandu "Suzuki"
Armins Jasikonis
Foto: suzuki-racing.com

Stefana Evertsa vadītā "Suzuki" rūpnīcas komanda uz visu 2017. gada MXGP pasaules motokrosa čempionāta sezonu parakstījusi līgumu ar lietuviešu jauno talantu Arminu Jasikoni.

Jasikonim jau šogad bija dota iespēja pārstāvēt "Suzuki" rūpnīcu MXGP, kad savainojumā iedzīvojās komandas sportists Bens Taunlijs. "Suzuki" vadība esot bijusi ļoti apmierināta ne vien ar sportista ātrumu, bet arī attieksmi, tādēļ Jasikonis ticis atalgots ar iespēju pārstāvēt rūpnīcas komandu pilnu sezonu.

"Mans sapnis vienmēr bijis sasniegt "Grand Prix" sacīkstes un domāju, ka esmu pirmais lietuvietis, kurš ticis tik tālu," stāsta 18 gadus vecais Jasikonis. "Esmu ļoti laimīgs un nespēju tam noticēt, bet zinu, ka darbs tikai tagad sāksies. Iepriekš braucu prieka un izklaides pēc... Tagad esmu patiesi motivēts un no sevis gaidu ļoti daudz. Ziemā strādāšu ļoti smagi un darīšu visu, ko komanda man ieteiks."

Iepriekš Jasikonis pieredzi smēlās Lietuvas un Eiropas čempionātos, kur guvis godalgotas vietas, kā arī Vācijas "ADAC MX Masters". Tieši Vācijā viņam uzmanību pievērsies "Suzuki World MXGP" komandas vadītājs Stefans Evertss. Kā zināms, iepriekš Evertss strādājis kopā arī ar latvieti Paulu Jonasu, palīdzot viņam pērn izcīnīt otro vietu MX2 pasaules čempionātā.

MXGP pasaulei Jasikonis bija liels atklājums. Lietuvietis ātri progresēja un izrādīja gatavību cīnīties pirmajā desmitniekā, aizvadītajā posmā Nīderlandē otrajā braucienā ieņemot septīto vietu, kas ir viņa līdz šim labākais rezultāts. Šogad Jasikonis startējis septiņos MXGP posmos.

Kopā ar Jasikoni 2017. gadā "Suzuki World MXGP" sastāvā startēs beļģu sportists Kevins Strijboss, kurš komandu pārstāvēja arī šogad.

Izmantotie resursi:
suzuki-racing.com

     [+] [-]

, 2016-09-01 23:13, pirms 8 gadiem
18 gadīgs Lietuvietis MxGp septītais - Wow !!!

     [+] [-]

, 2016-09-02 09:02, pirms 8 gadiem
Pirms trīs gadiem šis džeks bija pamanāms katrā gonkā un izcēlās ar diezgan pārgalvīgu un agresīvu braukšanu. Paši leiši viņu iesauca par Halku, jo spēka čalim ir pārpārēm un plusā vēl nāca uzsēšanās uz Kawasaki moča . Tiesa gan toreiz tas viņam vairāk kaitēja, nekā nāca par labu un Latvijas gonkās vēl MX2 klasē, ne bez cīņas, bet diezgan stabili viņu apdzina Kārlis Sabulis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja