Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jasikonis pēc kritiena spiests izlaist nākamo MXGP posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Jasikonis pēc kritiena spiests izlaist nākamo MXGP posmu
Armins Jasikonis. Foto: Facebook.com/ArminasJasikonis

Šonedēļ gaidāmajā pasaules motokrosa čempionāta ceturtajā posmā Portugālē startēs vairāki braucēji, kas sezonas sākumu traumas dēļ izlaiduši. Tikmēr savainojuma dēļ nestartēs lietuvietis Armins Jasikonis.

Atgriešanos pasaules čempionātā MXGP klasē piedzīvos franču sportists Benuā Paturels. "SR Honda" komandas braucējs savainojumā iedzīvojās pirms sezonas sākuma, pirmos trīs posmus bija spiests izlaist, bet tagad ir atguvies un Portugālē varēs startēt.

Tāpat pēc traumu sadziedēšanas atgriezušies divi franču MX2 klases braucēji. "Yamaha" rūpnīcas sportists Tibo Benistāns jau pērn novembrī sāka ārstēt savainoto ceļgalu, bet tagad no traumas ir atlabis un varēs pievienoties komandas biedram Jago Gērtsam, kurš šobrīd ir MX2 klases kopvērtējuma līderis. Toms Gujons vēl pērn brauca Eiropas čempionātā EMX250 klasē, taču viņu nomocīja traumas. Tagad viņš atguvies un šosezon pārstāvēs "Team VRT KTM Veritise", startējot jau Portugāles posmā.

Armins Jasikonis tikmēr paziņojis, ka Portugāles posmu izlaidīs. Viņš nestartēja jau Argentīnā, taču tādēļ, ka uz šo tālo posmu "Gebben Van Venrooy Yamaha Racing" izlēma nedoties. Šoreiz iemesls ir fiziskā kondīcija.

"Skumji teikt, bet es nebraukšu Portugāles posmā," paziņojis lietuviešu sportists, kurš MXGP kopvērtējumā ir tikai 31. pozīcijā. "Pirms pāris nedēļām man bija kritiens un es nedaudz satraumēju ķermeni. Vakar mēģināju pabraukt, bet ļoti sāpēja, tādēļ koncentrējos uz atgriešanos Trentino posmā."

Jau vēstījām, ka savainojuma dēļ sacensībās Portugālē nevarēs piedalīties Tomass Kjers Olsens. "Diga Procross KTM Racing" komandu pārstāvošais Olsens aizvadīja labu sezonas sākumu, piecos braucienos pēc kārtas finišējot pirmajā desmitniekā. Argentīnas posma otrajā braucienā sportists lēcienā sadūrās ar vienu no konkurentiem, kā rezultātā savainoja roku un izstājās. Pēc konsultēšanās ar ārstu, kopīgi pieņemts lēmums, ka Portugāles posmu dāņu braucējam ir jāizlaiž, lai roka varētu pilnvērtīgi sadzīt. Pēc aizvadītiem trim posmiem MXGP kopvērtējumā Olsens ieņem augsto septīto vietu.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...

     [+] [-]

, 2022-04-01 21:35, pirms 3 gadiem
Paulam TOP6 jabūt stabili.