Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Toma Macuka sniegumu MXGP ietekmē nepilnvērtīgi aizvadītie treniņi

Juris Grīns
Juris Grīns

Toma Macuka sniegumu MXGP ietekmē nepilnvērtīgi aizvadītie treniņi
Toms Macuks
Foto: T.Macuka sociālie tīkli

Motosportists Toms Macuks aizvadījis pirmās MXGP pasaules čempionāta sacensības sezonā, taču punktos iekļūt nespēja. Lielā mērā viņa cerības uz labu rezultātu ietekmēja nepietiekamais treniņu daudzums pirms sezonas, uzskata viņa komandas vadītājs.

Pagājušā gada beigās Macuks pievienojās holandiešu komandai "Gebben van Venrooy Kawasaki Racing" un šī gada plānā viņam ir dalība Nīderlandes čempionātā, kā arī piecos posmos MXGP pasaules čempionātā.

Eiropas "Grand Prix" izcīņa, kas notika Nīderlandē, Valkensvārdes trasē, bija pirmais no šogad plānotajiem MXGP posmiem. Kvalifikācijas sacensībās starp 36 dalībniekiem Macuks ieņēma 28. vietu, bet abos finālbraucienos izstājās.

Pirmajā braucienā Macuks turējās ap 25. pozīciju, temps bija samērā augsts, taču nepilnīgo treniņu rezultātā sākās problēmas ar rokām. Negribēdams riskēt ar savainojumu, sportists nolēma no cīņas priekšlaicīgi izstāties. Otrajā braucienā Macuks izstājās jau pēc pirmā apļa.

"Šis pasaules čempionāta posms Tomam atnāca par ātru," atzīst viņa pārstāvētās komandas vadītājs Rūds van Venrojs. "Pārāk maz aizvadītie treniņi salauza viņu, kā dēļ arī bija pāragri jāizstājas abos finālbraucienos. Stress un nepietiekami uztrenētās rokas lika ciest šajā nedēļas nogalē - sagatavošanās sezonai notika pārāk īsu laiku."

Pirms tam Macuks bija startējis Nīderlandes čempionāta pirmajā posmā Akselā, kur pirmajā braucienā guva 18. vietu, bet otrajā piedzīvoja izstāšanos. Tagad sportists gatavojas Nīderlandes čempionāta posmam Millē, bet pēc tam 1. maijā atgriezīsies MXGP pasaules čempionātā, startējot posmā Latvijā.

Iepriekšējos gados Macuks braucis "Rodeo MX", "CEC I.S. Racing" un "MX Ādaži" komandu sastāvos. 2013. gadā viņš kļuva par Eiropas vicečempionu "Open" klasē, 2014. gadā plānoja startēt EMX300 Eiropas čempionātā, bet traumas dēļ sezonas lielāko daļu izlaida, kamēr pērn ieguva trešo vietu MX1 Latvijas čempionātā un ceturto vietu "Superkauss" seriālā "MX Pro" klasē.

Izmantotie resursi:
MOTOCROSSPLANET.NL - De motocross site van...

     [+] [-]

, 2016-04-02 11:19, pirms 9 gadiem
Diezgan bēdīgi, pēc mačiem domāju ka tehniskas prblēmas vai kāds mazs savainojums, bet izrādās knaps pulver's.. Trenēties, trenēties un vēlreiz trenēties jo ne katram ir iespēja startēt MXGP.