Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlis Reišulis otrajā braucienā izjutis smagā kritiena sekas

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlis Reišulis otrajā braucienā izjutis smagā kritiena sekas
Kārlis Reišulis. Foto: Mediacross

Nedēļas nogalē brāļi Reišuļi aizvadīja Eiropas motokrosa čempionāta pirmo posmu EMX125 klasē, kas norisinājās Lielbritānijā. Jānis Mārtiņš Reišulis pārsteidza ar trešo vietu, kamēr Kārlis Alberts Reišulis pirmajā braucienā piedzīvoja pamatīgu kritienu, kas atsaucās arī uz sniegumu otrajā sacīkstē.

Ņemot vērā bagātāko pieredzi, tieši "MJC Yamaha" komandas sportistam Kārlim Reišulim tika prognozēti augstāki rezultāti "Matterley Basin" trasē notikušajā EMX125 posmā. Pirmā brauciena sākumā viņš uz sevi liktās cerības lieliski attaisnoja, kļūstot par līderi, pēc tam spējot arī izveidot pārsvaru, taču sekoja kritiens. Kārlis vadību zaudēja, bet tad piedzīvoja vēl vienu kritienu, kad sadūrās ar komandas biedru Ivano van Erpu. Šis incidents atstājis sekas uz otro braucienu.

"Kvalifikācijā Kārlim neizdevās uzrādīt labu apļa laiku, līdz ar to devītā vieta," ziņo brāļu Reišuļu pārstāvji. "Pirmajā braucienā veiksmīgs starts, Kārlis pārņēma brauciena vadību un iekrāja desmit sekunžu pārsvaru pār otro vietu. Četrus apļus pirms finiša Kārlis vienā no lēcieniem kļūdījās un krita. Pēc kritiena tika saglabāta otrā vieta, bet tad viens no konkurentiem bloķēja Kārlim trasi vienā no ātrākajiem posmiem, līdz ar to sekoja iespaidīgs kritiens un nācās izstāties. Pirms otrā brauciena vēl nebija zināms, vai Kārlis startēs, jo kritiena sekas lika par sevi manīt. Kārlis pieņēma lēmumu startēt, lai saglabātu izredzes cīnīties par labu vietu čempionāta kopvērtējumā. Startā desmitais, bez liekiem riskiem un stabilu braukšanu finišā septītā vieta, kas ir labs rezultāts, zinot Kārļa veselības stāvokli. Liels paldies trenerim Robertam Justam par lielo darbu rezultātu sasniegšanā. Liels paldies arī Kārļa atbalstītājiem."

"KTM Motofavorīts" komandas sportistam Jānim Reišulim aiz muguras tikai daži posmi EMX125 klasē un šī viņam ir pirmā pilnā sezona uz 125cm3 motocikla. Neskatoties uz to, sportists pirmo braucienu prata noslēgt trešajā vietā, otrajā braucienā bija ceturtais, bet summā ierindojās godalgotajā trešajā pozīcijā.

"Jānis ļoti nopietni šim sacensībām gatavojas trenera Roberts Justs vadībā," vēsta komanda. "Kvalifikācijā Jānis uzrādīja piekto ātrāko apļa laiku, kas jau likās ļoti iespaidīgi priekš 13 gadus vecā braucēja. Jānis domāja savādāk. Pirmajā braucienā startā devītais, bet ar stabilu braukšanu un labu tempu finišā trešā vieta. Otrais brauciens bija gana saspringts. Startā Jānis bija piektais. Visu braucienu bija sīvas cīņas, mainoties vietām. Jānis vienu brīdi pat divu braucienu summā bija izvirzījies pirmajā vietā. Brauciena beigās ceturtā vieta, līderim zaudējot vien trīs sekundes. Kopvērtējumā trešā vieta. Apsveicam jauno braucēju ar veiksmīgu sezonas sākumu. Liels paldies trenerim Robertam Justam un visiem atbalstītājiem."

Eiropas motokrosa čempionātā EMX125 klasē šogad norisināsies deviņi posmi. Nākamās sacensības notiks 10. aprīlī Itālijā, Pjetramuratas trasē, savukārt trešais posms tiks aizvadīts 24. aprīlī Ķegumā.