Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels noliedz, ka būtu izmests no "Aston Martin" komandas

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels noliedz, ka būtu izmests no "Aston Martin" komandas
Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com

"Formula 1" aizkulisēs parādījušās baumas, ka Sebastians Fetels bijis spiests pieņemt lēmumu par karjeras beigšanu, jo "Aston Martin" komandas boss Lorenss Strols vēlējies viņa vietā nolīgt Fernando Alonso. Četrkārtējais pasaules čempions noliedz, ka lēmumam ar to būtu kāds sakars.

Uzreiz pēc tam, kad Fetels paziņoja par karjeras noslēgšanu pēc šīs sezonas, tikpat negaidīti par pievienošanos "Aston Martin" pavēstīja divu F1 titulu īpašnieks Alonso. Komandas otrs pilots 2023. gadā turpinās būt tās īpašnieka dēls Lānss Strols.

"Lēmumu beigt karjeru es pieņēmu vienpersoniski," intervijā itāļu izdevumam "Autosprint" skaidro Fetels. "Komandai un Strolam ar to nav nekāda sakara."

Tāpat Fetels noliedzis, ka būtu izlēmis beigt karjeru 35 gadu vecumā, jo aktīvi pievērsies idejām par dabas saudzēšanu. Nav noslēpums, ka gan pārlidojumi, gan pašas sacīkšu mašīnas rada izmešus. Par nepieciešamību tos ierobežot daudz runājis arī vācu sportists.

"Arī tenisa spēlētāji daudz ceļo," komentē Fetels. "Kopumā ņemot, mums ir jātiecas uz savām ambīcijām, atkarībā no tā, kādi ir mūsu talanti. Un šajā ziņā esmu gandarīts, jo piepildīju savus sapņus. Mēs, sacīkšu braucēji, gribam sacensties un mīlam izaicinājumus. Es pat būtu gatavs piemaksāt, lai tikai varētu darīt to, ko daru."

Drīz pēc savu četru titulu izcīnīšanas Fetels pameta "Red Bull" komandu un pievienojās "Ferrari". Piekto titulu aizsniegt tā arī neizdevās. Vai viņš tagad nožēlo, ka aizgāja no "Red Bull" nometnes?

"Es pavadīju fantastisku laiku "Ferrari" komandā," viņš atzīst. "Divreiz biju tuvu titulam, bet nesanāca. Tur ir savi iemesli, kāpēc neuzvarējām, bet par to daudz nesatraucos. "Ferrari" komandā pavadīju ilgu laiku un šo komandu, kā arī tur strādājošos cilvēkus ļoti cienu."

Līdz F1 karjeras beigšanai Fetels vēl aizvadīs piecus posmus.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com