Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA noraida "Red Bull" prasību, Hamiltonam lielāku sodu nepiešķirs

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA noraida "Red Bull" prasību, Hamiltonam lielāku sodu nepiešķirs
Makss Verstapens un Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ceturtdien uzklausīja "Red Bull" sniegtos jaunos pierādījumus pret Lūisu Hamiltonu saistībā ar iepriekšējā "Formula 1" posmā notikušo sadursmi starp viņu un Maksu Verstapenu, taču atteicās vēlreiz pārskatīt "Mercedes" pilotam piešķirto sodu.

Kā vēstīts, Hamiltons par Verstapena avārijas izraisīšanu saņēma desmit sekunžu sodu, taču, neskatoties uz to, kļuva par Lielbritānijas "Grand Prix" uzvarētāju. "Red Bull" vienību šis soda apmērs kategoriski neapmierināja, un uz šo nedēļas nogali, kad sportisti pulcējas uz cīņām Ungārijā, tā it kā bija savākusi pierādījumus, kas izteiktāk norāda uz Hamiltona vainu notikušajā. Šos materiālus komanda iesniedza FIA tiesnešiem, cerot, ka tie palielinās Hamiltonam sodu par izdarīto.

Noteikumi paredz, ka gadījumos, ja atrasti jauni, būtiski pierādījumi, FIA var no jauna izskatīt šādas epizodes, taču šajā reizē tas nenotiks. FIA atzina, ka materiāli, ko iesniedza "Red Bull", nav uzskatāmi ne par jauniem, ne būtiskiem pierādījumiem.

Piedaloties arī "Mercedes" komandu pārstāvjiem, ceturtdien "Red Bull" komanda prezentēja FIA slaidus ar GPS datiem no Hamiltona un Verstapena sadursmes brīža, papildus tam atrādot apdzīšanas manevru, ko vēlāk Hamiltons izpildīja pret "Ferrari" pilotu Šarlu Leklēru. FIA puse atzina, ka šie materiāli nav uzskatāmi par nozīmīgiem vai būtiskiem pierādījumiem, tādēļ pārskatīt Hamiltonam piešķirto sodu atteicās.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Vai Hamiltona sodam vajadzēja būt bargākam?

  • 148

  • 86


  -2 [+] [-]

, 2021-07-30 09:12, pirms 3 gadiem
Protams, kā var kost rokā kura baro viss gardāk

     [+] [-]

, 2021-07-30 10:16, pirms 3 gadiem
Hamiltonam taču nevar dot bargus sodus... viņu taču par katru cenu ir jāaizsargā kā kaut kādu aizsargājamo sugu

     [+] [-]

, 2021-07-30 10:43, pirms 3 gadiem
Ja FIA nav gatava piešķirt bargāku sodu, tad cerams karma par tādu parūpēsies...

     [+] [-]

, 2021-07-30 10:52, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Ja FIA nav gatava piešķirt bargāku sodu, tad cerams karma par tādu parūpēsies...
ir kaut viens arguments, kapēc viņiem tas būtu jādara?

     [+] [-]

, 2021-07-30 12:36, pirms 3 gadiem
Nu seit viniem bija jaliek uzreiz kkads stop go 10sekundes bez riepu mainam, tad butu tiri adekvati, a tagat nu ko tur, nav jau arii tik tragiski traki izmetis no trases lai vel parskatitu un piespriestu sodu, bet nu Maksim no a vieglak protams nepaliks, neko sezona vel pietiekosi gara lai stabili izcinitu titulu.

     [+] [-]

, 2021-07-30 14:30, pirms 3 gadiem
Visiem tiem, kas raud, ka Hamiltonam nebija pietiekami bargs sods vai ka FIA ir par labu Hamiltonam rekur ir pievienots video:

https://youtu.be/nQ8du5ysxTI?t=23

Verstapens diezgan līdzīgi izsita Perezu, kurš atkrita uz pēdējo pozīciju un pēc tam bija jāturpina sacīkstes no tās pozīcijas. Verstapens nesaņēma pilnīgu nekādu sodu.

Ja vēl ņem vērā faktu, ka sacīkšu tiesneši neņem vērā sekas, bet pašu incidentu, tad nu pilnīgi vienādam sodam bija jābūt (bet pat ar sekām, Perezs tika atsists uz pēdējo vietu, kamēr Verstapens mierīgi turpināja sacīksti).

     [+] [-]

, 2021-07-31 01:48, pirms 3 gadiem
Kā tad! Ko jūs iedomājaties? Kā drīkst pieprasīt sodu Izredzētajam?!