Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Arī Koreja zaudēs vietu F1 kalendārā

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī Koreja zaudēs vietu F1 kalendārā
Korejas GP starts
Foto: Digitale/Scanpix

2014. gada F1 sezonā visticamāk nenotiks Korejas "Grand Prix" izcīņa. Jau ziņojām, ka no kalendāra tiks svītrota arī Indija.

Kā zināms, šī brīža 19 posmu kalendāram nākamajā sezonā plānots pievienot Austriju, Krieviju un vēl vienu posmu ASV, taču plāns ir nepārsniegt 20 sacīkšu robežu. Tas tiks īstenots, ja no pašreizējiem posmiem divi tiks svītroti no kalendāra.

Lai gan joprojām nav īstas skaidrības par sacensību debiju Ņūdžersijā, jo posma organizatoriem it kā nepietiekot naudas, lai sarīkotu F1 sacīksti, jau šobrīd parādos nonākuši Korejas "Grand Prix" rīkotāji, kas jau no iepriekšējiem gadiem ir parādā naudu Bernijam Eklstounam.

"Organizatoriem ir beigusies nauda," raksta respektablais vācu izdevums "Auto Motor und Sport". "Eklstouns ir zināms, kā cilvēks ar īsu pacietību, ja viņam kaut kas nav samaksāts."

Arī ziņu aģentūra AFP vēsta, ka kopš pirmā Korejas posma 2010. gadā organizatori ir zaudējuši naudu un vietējā valdība nevēlas šos parādus segt no nodokļu maksātāju naudas.

Tikmēr Indijas motoru sporta federācijas prezidents Vikijs Čandoks paziņojis, ka Indijas posms nepazudīs pavisam un varētu atgriezteis F1 kalendārā jau 2015. gadā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-07-30 15:52, pirms 11 gadiem
RobisK rakstīja: kad būs F-1 posms Biķerniekos? tur būs vairāk skatītāju nekā uz regati, he he
Pļutka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-30 16:50, pirms 11 gadiem
Koreju tiesam vajadzeja svitrot ara, taja valsti projekts izgazas, par Indiju, kas to lai zin varbut par mazu kukuli iedeva Eklstounam, tacu ka tik pec gadiem 5 nesak pasam lukties meklejot kura trase butu gatava uznemt F-1.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-30 18:35, pirms 11 gadiem
Indijai stulba trase,Korejai vēl kautcik norm,pilotiem ar patīkot,bet nu šādas tipa trases pārāk daudz.Labi vien ir.Nebūs kur Fetelim uzvarēt!Tik nesaprotu - uztasa baigos projektus,uzceļ trases,iztērē naudu,dažus gadus trases ir kalendārā un viss.Ar to arī beidzas.Vai tas ir vajadzīgs?Nebūtu cēluši vispār.