Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Nevajag mani salīdzināt ar Askari"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Nevajag mani salīdzināt ar Askari"
Fetels izplūst emocijās pēc finiša Brazīlijā
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Vācu pilots Sebastjans Fetels nevēlas, lai viņa uzstādītais rekords tiktu pielīdzināts piecdesmito gadu braucēja Alberto Askari sasniegtajam. Kā zināms, viņiem abiem tagad ir pa deviņām uzvarām pēc kārtas sacīkstēs, kurās piloti startējuši.

Startējot "Ferrari" komandas sastāvā, pirmās sešas uzvaras pēc kārtas Askari guva 1952. gada sezonā, finišējot pirmajā vietā Beļģijā, Francijā, Lielbritānijā, Vācijā, Nīderlandē un Itālijā.

Nākamajā sezonā Askari uzvarēja sezonas pirmajā posmā Argentīnā, tobrīd sasniedzot jau septiņas uzvaras pēc kārtas. Sezonas otrais posms notika Indianapolisas ovālā, kas bija iekļauts kalendārā vien tādēļ, lai F1 notiktu pasaules čempionāta statusā. Askari šajās sacensībās nepiedalījās, bet pēc tam uzvarēja posmos Nīderlandē un Beļģijā.

Tas nozīmē, ka faktiskais pēc kārtas gūto uzvaru rekords ir septiņas, ko Fetels pārspēja jau priekšpēdējā šī gada posmā ASV, savukārt Brazīlijā atkārtoja otru Askari rekordu, visvairāk uzvaras pēc kārtas sacīkstēs, kurās pilots piedalījies.

"Nevēlos, lai šo manu rekordu salīdzinātu ar to, ko sasniedza Askari," stāsta Fetels. "Tas nebūtu godīgi, jo tie bija pavisam citi laiki. Mašīnas tolaik lūza daudz biežāk un komandas bija daudz nestabilākas. Līdz ar to šis mans rekords ir pavisam citāds. Domāju, ka viņa rekords ir pārāks."

Tiesa, Fetels novērtē arī paša sasniegto: "Šobrīd es to varbūt arī redzu tikai kā skaitli, taču ceru, ka kādudien, kad mani mati būs daļēji izkrituši un pats būšu ar lielu vēderu, būs jauki uz to paskatīties un atcerēties."

Pēc tam, kad Fetels šogad ne vien uzvarēja 13 posmos no 19, bet izcīnīja uzvaras pēdējās deviņās sacīkstēs pēc kārtas, šķiet, visi, izņemot pašu pilotu, ir laimīgi par to, ka sezona beigusies.

"Esmu diezgan bēdīgs par to, ka šī sezona ir noslēgusies," atzīst Fetels. "Tas ir netaicami, ka esmu spējis uzvarēt visās sacīkstēs kopš vasaras pārtraukuma. Mašīna bija vienkārši fenomenāla. Ar katru nākamo sacīksti tā kļuva arvien ātrāka un ātrāka."

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-11-27 15:45, pirms 10 gadiem
ne tikai formulas vairāk lūza, bet ar drošības joslas nebija asfaltētas. jau atceroties kā bij pirms kādiem gadiem padsmit, kad, tikai pēc finiša šķērsošanas, varēji būt daudz maz drošs par iegūto punktu skaitu, tad, pat grūti iedomāties, kā bija tanīs laikos.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-27 16:58, pirms 10 gadiem
Pēc tam, kad Fetels šogad ne vien uzvarēja 13 posmos no 19, bet izcīnīja uzvaras pēdējās deviņās sacīkstēs pēc kārtas, šķiet, visi, izņemot pašu pilotu, ir laimīgi par to, ka sezona beigusies.

Jā es arī esmu laimīgs ka šī garlaicīgā sezona ir beigusies.

  +4 [+] [-]

, 2013-11-27 17:23, pirms 10 gadiem
Pats Fetels atzīst, ka mašīna bija vienkārši fenomenāla. Protams, arī braucējs labs. Tomēr neatstāj lipīga sajūta, ka nu jau tehnika sāk ņemt pārsvaru pār braucējiem...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-27 17:30, pirms 10 gadiem
ne prātā nenāk.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-27 17:37, pirms 10 gadiem
Var tikai piekrist, tie tomēr bija citi laiki un protams ka tagad tehnika spēlē lielāku lomu bet laiku nevar pagriezt atpakaļ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-27 18:33, pirms 10 gadiem
Nezinu kapēc visi cepās te par Fetelu? Cilvēkam ir talants, laba mašīna un laba komanda...