Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vēbers: "Tās nebija īstas asaras, man sejā vienkārši pūta vējš"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vēbers: "Tās nebija īstas asaras, man sejā vienkārši pūta vējš"
Marks Vēbers atvadās no F1
Foto: Digitale/Scanpix

Marks Vēbers savas pēdējās F1 sacensības karjerā noslēdza pēdējo apli pirms iebraukšanas boksos veicot bez ķiveres. Sportists stāsta, ka vēlējies, lai atvadas no šī čempionāta notiktu ar mazliet citu pieskaņu.

Austrāliešu pilots savā F1 karjerā aizvadīja 12 sezonas, piedalījās 215 sacīkstēs, izcīnīja 9 uzvaras, 42 pjedestālus, 13 reizes startēja no pirmās vietas, kā arī uzrādīja 19 sacīkšu ātrākos apļus, reizē nopelnot vairāk kā 1000 punktus. Viņa labākais rezultāts kopvērtējumā ir trešā vieta, kas tika gūta gan šosezon, gan arī 2010. un 2011. gadā.

"Šīs mašīnas, kad brauc bez ķiveres, šķiet nenormāli skaļas," pēc atvadu apļa secināja 37 gadus vecais Vēbers. "Es zināju, ka šie auto ir skaļi, bet šis bija patiešām ārprātīgs troksnis. Jutu pat vibrācijas... Skaidrs ir viens - ir daudzas skaņas, ko pilots, braucot ar ķiveri, nevēlas dzirdēt!"

Vēbers atklāj, ka noņemt ķiveri braukšanas laikā nebija nemaz tik viegls uzdevums.

"Nav viegli no ķiveres atvienot HANS sistēmu - man bija nepieciešams pusaplis, lai atkabinātu tās kreiso pusi," stāsta Vēbers. "Bija lieliski, ka tiesneši un līdzjutēji varēja redzēt manu seju. Šajā sporta veidā ne vienmēr ir viegli sevi bieži parādīt publikai. Formulā 1 mums vienmēr virsū ir ķivere, tāpēc bija patīkami pabraukt bez tās."

Vēbers gan noliedz, ka asaras viņa acīs braucot bez ķiveres sariesušās emocionālu apstākļu dēļ: "Tas bija tikai vējš..."

Pirms 2007. gada sākumā notikušās pievienošanās "Red Bull" komandai, Vēbers startējis arī tādās vienībās kā "Minardi", "Jaguar" un "Williams". Savukārt tagad jau viņš uzskatāms par "Porsche" rūpnīcas pilotu un drīzumā uzsāks gatavošanos startam Lemānas sacīkstēs.

"Tagad dažas nedēļas atpūtīšos un nedarīšu neko," neslēpj austrālietis. "Saskaldīšu malku, iekuršu mājās kamīnu un baudīšu sarkano vīnu ar šokolādi. Protams, paralēli būs daži pienākumi "Porsche" komandā un šo to es varētu pagūt izdarīt vēl pirms jaunā gada. Ar pilnu slodzi strādāt atsāksim janvārī."

Jau šonedēļ Austrālijā notiek Marka Vēbera rīkotās "Tasmania Challenge" piedzīvojumu sacensības, kuru dalībniekiem dažādās disciplīnās jāmēro aptuveni 350 kilometri Tazmānijas salā. Sacensībās ik gadu piedalās arī pats Vēbers.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News
Swisse Mark Webber Tasmania Challenge

  -1 [+] [-]

, 2013-11-27 08:44, pirms 10 gadiem
Aci apmetums iekrita

  +1 [+] [-]

, 2013-11-27 08:46, pirms 10 gadiem
Lai Markam veicas, riktīgs vecis, nav mīkstais, bet dzīve izdara savas korekcijas, tomēr lai nezaudētu pašcieņu tādam cilvēkam kā Marks ir kaut kas jāmaina.

  +3 [+] [-]

, 2013-11-27 09:49, pirms 10 gadiem
Atceros kā Marks savulaik F3000 pēdējā sacīkstē avarēja iesildīšanās aplī un zaudēja titulu Džastinam Vilsonam. Pakrist var katrs, bet tikai īsts vecis spēj piecelties. Un Marks tāds bija. Visu cieņu šim austrāliešu pilotam. Lai viņam veicas arī turpmāk!

     [+] [-]

, 2013-11-27 20:42, pirms 10 gadiem
Jā jā... viņš un pats skaldīs malku Atvedīs jau saskaldītu vai briketes kurinās