Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ross Brauns atkāpjas no "Mercedes" komandas vadītāja amata

Juris Grīns
Juris Grīns

Ross Brauns atkāpjas no "Mercedes" komandas vadītāja amata
Ross Brauns
Foto: LaPresse/Scanpix

Šodien kļuva oficiāli zināms, ka Ross Brauns nolēmis atkāpties no "Mercedes" vienības vadītāja amata un gada izskaņā pametīs komandu.

31. decembrī 59 gadus vecais Brauns nodos komandu izpiddirektoru Toto Vulfa un Pedija Lava pārziņā. Oficiālais paziņojums ir izbeidzis vairākus mēnešus klīstošās baumas par Brauna plāniem pamest "Mercedes".

Ross Brauns vislabāk pazīstams kā tehniskās smadzenes "Benetton" un "Ferrari" komandās, kad Mihaels Šūmahers izcīnīja savus septiņus F1 čempiona titulus. 2009. gadā Brauns vadīja pats savu komandu "Brawn", aizvedot līdz titulam Džensonu Batonu un uzvarot arī Konstruktoru kausā. Kopš 2010. gada viņš vada "Mercedes" vienību, kas tika izveidota uz "Brawn" bāzes.

Toto Vulfs pēc brauca aiziešanas rūpēsies par komandas biznesa lietām, kamēr bijušais "McLaren" komandas speciālists Pedijs Lavs atbildēs par tehniskajā frontē notiekošo.

Šobrīd Brauns vēl neatklāj, ko grasās darīt nākotnē, taču spekulācijas liecina, ka viņš varētu kļūt par "Ferrari" komandas vadītāju. Brauns nemin konkrētus iemeslus, kāpēc nolēmis aiziet no pašreizējā amata, vien atzīst, ka lielās izmaiņas tehniskajos noteikumos ir īstais brīdis, lai "Mercedes" komanda pārkārtotu savu galveno darbinieku amatus.

Šogad Konstruktoru kausā iegūtā otrā vieta ir "Mercedes" komandas labākais sasniegums kopš atgriešanās Formulā 1.

Izmantotie resursi;
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -1 [+] [-]

, 2013-11-28 13:36, pirms 10 gadiem
Nav vajadzīgs tāds vilvēks, kura spējas ir izskaitļot pitstopa laikā ielejamās degvielas daudzums un tad nomaukt apļus.
Tik tizlas stratēģijas kā šogad Mercedes ir bijušas tikai Williams.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-28 13:50, pirms 10 gadiem
Uz Ferrari!!!!!!!

     [+] [-]

, 2013-11-28 15:37, pirms 10 gadiem
Vajadzetu parbaudiit pareizrakstiibu autoram!

Bet par teemu-nu droshi vien uz Ferrari ies.

     [+] [-]

, 2013-11-28 18:49, pirms 10 gadiem
vahtanidis rakstīja: Bet par teemu-nu droshi vien uz Ferrari ies.
Ir 2 varianti Ferrari vai caur Honda uz McLaren, abi ir pietiekosu reali nemot vera, ka Mercedes nesen sudzejas par Honda centieniem parvilinat vinu motor izstradatajus. Tas jau sen vairs nav noslepums, ka Honda grib ari Alonso redzet ieks McLaren.