Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Ja Rosbergs mani nepalaistu garām, neuzvarētu neviens no mums"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Ja Rosbergs mani nepalaistu garām, neuzvarētu neviens no mums"
Rosbergs un Hamiltons Monako trasē
Foto: AFP/Scanpix

Lūiss Hamiltons noliedz, ka būtu lūdzis "Mercedes" komandai Monako "Grand Prix" dot pavēli Niko Rosbergam, lai viņš atbrīvo ceļu čempionam, taču atzīst, ka, ja tas netiktu izdarīts, neuzvarētu neviens no viņiem.

F1 sezonas sestā posma uzvarētājs Hamiltons līdz pat pēcsacīkšu preses konferencei neesot zinājis iemeslu, kāpēc Rosbergs palaida viņu garām. Kā zināms, tieši pēc tam Hamiltons spēja pakāpties uz otro vietu, vēlāk noķerot un uz stratēģijas rēķina tiekot priekšā sacensību līderim Danielam Rikjardo no "Red Bull". Pavēli Rosbergam deva "Mercedes" vadība.

"Līdz pat preses konferencei es nezināju, kas tobrīd notika," saka Hamiltons. "Protams, viņam bija problēmas, pieļauju, ka ar temperatūras noturēšanu, jo arī man šāda ķibele bija. Es spēju saglabāt vajadzīgo temperatūru gan bremzēm, gan riepām, kas deva ļoti daudz. Līdzīgi bija, kad 2008. gadā uzvarēju Silverstounā - toreiz es spēju to izdarīt, bet citi nē. Kad braucu aiz Niko, zināju, ka esmu daudz, daudz ātrāks, bet viņa atstātajās ūdens šļakatās neko nespēju saskatīt. Tobrīd arī saprastu, ka gadījumā, ja palikšu iestrēdzis aiz viņa, sacensībās neuzvarēs neviens no mums. Mums ir tāda vienošanās, ka vienam otru jālaiž garām, gadījumā, ja komanda to prasa un citāda rīcība var sabojāt komandas izredzes uzvarēt. Tomēr līdz pat brīdim, kad man to pateica, nezināju, kas tobrīd notika."

Hamiltons apstiprina, ka pats nav lūdzis komandu dot Rosbergam tādu pavēli, un jau bija sagatavojies mēģināt apdzīt komandas biedru "Massenet" līkumā.

"Nepavisam - tas ir ļoti reti, kad esmu prasījis, lai mani laiž garām," jautāts par to, saka brits. "Kad biju aiz Niko, inženieris ar mani runāja un es teicu, ka esmu ātrāks un ir ļoti grūti apdzīt. Nezinu, vai tādēļ tika pieņemts šāds lēmums, taču tobrīd jutu, ka varu uzvarēt, bet, ja palikšu iestrēdzis, komanda to nevarēs paveikt. Nezinot, ka viņš laidīs mani garām, jau plānoju kaut kādā brīdī veikt apdzīšanu, meklēju visus viņa vājos punktus un gaidīju, kad būšu pietiekoši tuvu. Gribēju viņu apdzīt pa ārmalu trešajā līkumā, kas nav bieži redzēta stratēģija, taču tā bija īstā vieta."

Hamiltonam iespēja uzvarēt radās pēc tam, kad pitstopa laikā rupji kļūdījās "Red Bull" komanda, nespējot laikus atrast Danielam Rikjardo vajadzīgās riepas. Komandas vadītājs Kristians Horners vēlāk paskaidroja, ka situācija radās, jo pēdējā brīdī pieņemts lēmums izmantot nevis pašas mīkstākās jeb ultra mīkstās riepas, kādas apli iepriekš tika uzmontētas Hamiltona formulai, bet otrās mīkstākās jeb supermīkstās riepas. Tomēr, tā kā tās atradušās garāžas aizmugurē (Monako boksu izkārtojums ir savādāks nekā citās trasēs, jo vieta ir ierobežota) un bija vajadzīgs laiks, līdz tās atnesa līdz mašīnai. Tika zaudēts vērtīgs laiks un, iespējams, arī uzvara. Stratēģi, kas pieņēma lēmumu par šādu riepu izmantošanu, tobrīd domājuši, ka laika tās sarūpēt būs pietiekoši.

Izmantotie resursi:
F1i.com - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.

     [+] [-]

, 2016-05-30 14:38, pirms 8 gadiem
Nu jau nu jau.... tik ilgi jau tās riepas nav jāstiepj.

Man jau izskatījas, ka nekas vēl nebija sākts stiept līdz pat mirklim, kamēr nebija jau rati noskrūvēti.

     [+] [-]

, 2016-05-30 20:44, pirms 8 gadiem
Kā vienmēr komandas intereses stāv pāri skatītāju!!!!!

     [+] [-]

, 2016-05-30 23:14, pirms 8 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Kā vienmēr komandas intereses stāv pāri skatītāju!!!!!
Šī jā gadijumā Rosbergu vajadzēja no trases noņēmt maksimāli lēns viņš bija, labi ka vismaz Hami palaida garām, ja nē uzvarētājs jau bija zināms.!