Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Botass ieņem Rosberga vietu "Mercedes" sastāvā, Masa nolemj neaiziet

Rolands Eliņš

Oficiāli: Botass ieņem Rosberga vietu "Mercedes" sastāvā, Masa nolemj neaiziet
Valteri Botass
Foto: AFP/Scanpix

F1 komanda "Mercedes" šovakar oficiāli apstiprinājusi jau mēnesi klīstošās ziņas, ka karjeru beigušā čempione Niko Rosberga vietā par komandas pilotu kļūs 27 gadus vecais soms Valteri Botass. Tas savukārt nozīmē, ka "Williams" komandā brīvo vietu ieņems Brazīlijas veterāns Felipe Masa, mainot savu lēmumu par karjeras beigšanu.

Uz vietu "Mercedes" komandā pretendēja arī Paskāls Verleins, taču šodien viņš tika apstiprināts "Sauber" sastāvā, līdz ar to Valteri Botass palika kā vienīgais ticamais kandidāts, un "Mercedes" ilgi negaidīja, šovakar apstiprinot, ka tieši Botass kopā ar Lūisu Hamiltonu nākamajā sezonā veidos komandas pilotu sastāvu.

"Mercedes" nācās izpirkt Botasa līgumu ar "Williams", un "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs arī apstiprinājis, ka pārtrauks darba attiecības ar Botasa pārstāvjiem, lai izvairītos no potenciāla interešu konflikta.

Botass "Formula 1" sacīkstēs aizvadījis četras sezonas, visas "Williams" sastāvā. Viņš vēl ne reizi nav svinējis uzvaru atsevišķā posmā, taču deviņas reizes kāpis uz goda pjedestāla un 2014. gada sezonu pabeidza ar ceturto vietu kopvērtējumā, bet aizvadītajā sezonā Botass bija astotajā vietā. Botasam jārēķinās, ka nākamajā sezonā no viņa tiks gaidīts kas vairāk, jo "Mercedes" pēdējās sezonās dominē F1 un viņš ieņēmis pašreizējā čempiona Niko Rosberga vietu.

Tikmēr atbrīvotā pozīcija "Williams" sastāvā tiks Brazīlijas veterānam Felipem Masam, kurš iepriekš bija paziņojis par savas F1 karjeras beigām. Masa gan uzsvēris, ka aiziet vēlējies tikai tādēļ, ka "Williams" viņam nav piedāvājusi vietu sacīkstēs, bet tagad tas mainījies. "Ņemot vērā notikumu attīstību, novēlu Valteri visu to labāko "Mercedes" sastāvā. Savukārt es, kad saņēmu iespēju palīdzēt "Williams" komandai 2017. gada sezonā, jutu, ka tā darīt būtu pareizs lēmums."

Šī gada F1 sezona sāksies 26. martā Austrālijā, un līdz ar Masas un Botasa pieraksta vietu noskaidrošanu pilns pilotu sastāvs ir desmit F1 komandām. Vienīgā atlikusī neskaidrība ir par "Manor" komandu, kas joprojām cenšas atrast pircēju un paspēt izdarīt sekmīgu pieteikumu nākamajai sezonai.

Izmantotie resursi:
https://www.mercedesamgf1.com/en/me...
Valtteri Bottas to partner Lewis Hamilton at...

     [+] [-]

, 2017-01-16 18:20, pirms 7 gadiem
Brauceejs labs, riepas maaceja taupiit, bet manupraat par maz sportiski agresiivs priekhs top brauceeja.
Slēpts komentārs: Niprucis

  -3 [+] [-]

, 2017-01-16 18:31, pirms 7 gadiem
Botass ir labs, gan jau kādu uzvaru paņems, bet nu Hamiltonam tagad būs lielāka brīvība

  +6 [+] [-]

, 2017-01-16 18:45, pirms 7 gadiem
Man jau liekas kad uz sezonas vidu botass sāks melnītim pa priekšu braukt.

  +3 [+] [-]

, 2017-01-16 19:08, pirms 7 gadiem
gravitons rakstīja: Brauceejs labs, riepas maaceja taupiit, bet manupraat par maz sportiski agresiivs priekhs top brauceeja.
manuprāt viņš ir pietiekami agresīvs prekš top braucēja,labas apdzīšanas veicis

  -2 [+] [-]

, 2017-01-16 21:10, pirms 7 gadiem
Kaut kā intuīcija saka priekšā, ka būs uzlabota Kovailainena versija, nekas vairāk.
Williams Botass ir parādījis labu konstantu ātrumu, bet ne arī ko vairāk. Ne reizes nav spējis kā Peress, uzlekt augstāk par savu pēcpusi.
Ceru, ka kļūdos un Botass spēs līdzās Hamiltonam cīnīties par titulu.

  +2 [+] [-]

, 2017-01-16 22:36, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: Kaut kā intuīcija saka priekšā, ka būs uzlabota Kovailainena versija, nekas vairāk.
Williams Botass ir parādījis labu konstantu ātrumu, bet ne arī ko vairāk. Ne reizes nav spējis kā Peress, uzlekt augstāk par savu pēcpusi.
Ceru, ka kļūdos un Botass spēs līdzās Hamiltonam cīnīties par titulu.
tā nu gan nav ,ka Botass ne reizi nav uzlēcis augstāk par savu pēcpusi!

  +1 [+] [-]

, 2017-01-17 00:14, pirms 7 gadiem
Botass noteikti nav lēnāks par Rosbergu, toties psiholoģiski stabilāks. Rosbergam bija pārāk liels respekts pret Hamiltonu. Hamim būs jābūt vēl labākam kā iepriekš, lai būtu pirmais komandā. Šogad noteikti Red Bull un Ferrari būs tuvāk Mercedes, kā arī pārējās tuvākās komandas pamaisīsies boksu laikā. Un tādos apstākļos, ku būs jācīnās ne tikai savā starpā, bet arī ar pārējiem, Hamis zaudēs.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-17 03:31, pirms 7 gadiem
Tas ir noticis, Valteri brauks Mercedes! Un, lai kā te daži Hameļa fani negribētu, būs spēcīgs konkurents viņu elkam. Jo viņam ir gan rūdījums, gan zināma pieredze uzkrāta, viņš ir pierādījis, ka var gan ļoti ātri, uz robežas pabraukt, gan racionāli, taupības režīmā braukt, un arī pietiekami daudz apdzīšanu veicis. Tā kā viņš vēl liks par sevi runāt!