Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahera veselības stāvoklis nedaudz uzlabojies

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahera veselības stāvoklis nedaudz uzlabojies
Mihaels Šūmahers "Ferrari" laikos
Foto: imago/Hoch Zwei/Scanpix

Septiņkārtējā F1 pasaules čempiona Mihaela Šūmahera veselības stāvoklis ir nedaudz uzlabojies, apstiprinājusi bijušā sportista menedžere Sabīne Kēma.

Kā zināms, tieši pirms četriem gadiem Alpu kalnos slēpošanas laikā Šūmahers guva smagu galvas traumu. Lai gan Šūmahera ģimene sportista līdzjutējiem ieteikusi neņemt vērā informāciju, kas nav oficiāla, vēl novembrī šokējošas ziņas parādījās britu medijos. Tika vēstīts, ka Šūmahers pieslēgts mākslīgās elpināšanas aparātam, viņa augums ir 1.60 metri, bet svars - tikai 45 kilogrami.

Franču laikrakstam "L'Equipe" sportista menedžere Sabīne Kēma izteikusies: "Mihaels vienmēr noteica skaidru robežu starp publisko un privāto dzīvi, tāpēc mēs turpinām ievērot šo stratēģiju. Sportista karjeras laikā viņš žurnālistiem neļāva iejaukties savā privātajā dzīvē. Visa informācija, kas nenāk no viņa ārstiem, uzreiz apaug ar baumām. Šobrīd Šūmahera stāvoklis ir stabils, un viņš nedaudz progresē."

Tikmēr prestižais izdevums "Forbes" publiskojis sarakstu ar sportistiem, kuri savas karjeras laikā spējuši nopelnīt visvairāk. Starp desmit labākajiem arī leģendārais "Formula 1" čempions Šūmahers.

"Forbes" izveidotajā sarakstā vācu autosportists, kurš aizvien turpina cīnīties ar 2013. gada nogalē kalnu slēpošanas laikā notikušā negadījuma sekām, savā karjerā esot nopelnījis aptuveni 1 miljardu ASV dolāru (USD). F1 pasaules čempionātā Šūmahers startēja no 1991. līdz 2012. gadam (ar pārtraukumu no 2007. līdz 2010. gadam), šajā laikā uzvarot 91 reizi un izcīnot septiņus pasaules čempiona titulus. Šos sasniegumus nevienam nav izdevies pārspēt.

Visu laiku visvairāk nopelnījušie sportisti

VietaSportistsValstsSporta veidsPeļņa (USD)
1.Maikls DžordansASVbasketbols1.85 miljardi
2.Taigers VudsASVgolfs1.7 miljardi
3.Arnolds PalmersASVgolfs1.4 miljardi
4.Džeks NiklaussASVgolfs1.2 miljardi
5.Mihaels ŠūmahersVācijaautosports1 miljards
6.Fils NikelsonsASVgolfs815 miljoni
7.Kobe BraientsASVbasketbols800 miljoni
7.Deivids BekhemsLielbritānijafutbols800 miljoni
9.Floids MeivezersASVbokss785 miljoni
10.Šakils O’NīlsASVbasketbols735 miljoni

Izmantotie resursi:
forbes.com
L'ÉQUIPE - L'actualité du sport en continu.

  -2 [+] [-]

, 2017-12-28 12:53, pirms 6 gadiem
Visam ir savs laiks.
Hamiltons jau ir pārsitis uzvaras kvalifikācijā, kaut gan kontā ir par 100 gankām mazāk nekā Šumakeram.
Tā kā vēl 3 sezonas brauks, pieņemot, ka sezonā būs vismaz 9 uzvaras, tad līdz uzvaru rekordam arī nav tālu, 3 sezonas varētu būt 3 tituli, tādejādi visu izšķirs vai brauks 2021.gadā vai nē. Ja brauks 2021., un turpinās tādā pašā statistikā, tad visi rekordi kritīs un būs jauns leģendārs F1 pilots.

     [+] [-]

, 2017-12-28 17:11, pirms 6 gadiem
Laikam viņam neliks mieru, kamēr turēsies nauda.