Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Maldināšana no "Ferrari" puses nebija iemesls Peresa pitstopam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Maldināšana no "Ferrari" puses nebija iemesls Peresa pitstopam"
Serhio Peress sacīkšu vadībā. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" pilots Serhio Peress atzinis, ka Saūda Arābijas posmā veiksme nebija viņa sabiedrotā, un tikai tādēļ tika zaudēta iespēja izcīnīt samērā drošu uzvaru. Gan viņš, gan komandas vadītājs Kristians Horners tic, ka kādā no nākamajiem posmiem veiksme atkal nostāsies meksikāņu pilota pusē.

Peress pārsteidza ar uzvaru kvalifikācijā, sacensību startā Džidas trasē noturēja pirmo pozīciju, bet jau pirmo apļu laikā iekrāja pāris sekunžu pārsvaru, neļaujot aizmugurē braucošajam Šarlam Leklēram veidot uzbrukumus. Viss risinājās Peresam par labu, līdz viņš 15. aplī veica pitstopu, bet brīdi vēlāk pēc Nikolasa Latifī avārijas trasē devās drošības mašīna.

"Mums izdevās iegūt pārsvaru, ko pēc starta bijām gribējuši iegūt, un viss izskatījās labi," stāsta Peress. "Diemžēl Latifī ietriecās sienā man neizdevīgā brīdī. Tādas mēdz būt sacensības. Būs sacīkstes, kur viss nostrādās par labu man, bet šis zaudējums ir sāpīgs. Bijām izdarījuši visu iespējamo, lai, startējot no pirmās vietas, iegūtu uzvaru."

Horners bija ļoti apmierināts ar Peresa sniegumu, atzīstot, ka uzvaras zaudēšana norakstāma tikai uz neveiksmīgu sagadīšanos.

"Čeko, man ir ļoti, ļoti žēl," pēc sacīkstēm pa radio savu pilotu uzrunāja Horners. "Šodien tā bija vienkārši tīra neveiksme, ka drošības mašīna izbrauca trasē neīstajā laikā. Tu visu nedēļas nogali biji nevainojams, ļoti labs sniegums. Veiksme nostāsies tavā pusē, neraizējies. Tas notiks jau šosezon, neuztraucies. Tavs sacīkšu ātrums un kvalifikācijas ātrums bija super. Labs darbiņš!"

Televīzijas tiešraidē redzētais varēja likt domāt, ka Peresa došanās boksos bija kā reakcija uz "Ferrari" rīcību, kad tā pa radio runāja ar savu pilotu Leklēru par nepieciešamību braukt pitstopā. Tomēr Horners atklāj, ka pitstops 15. aplī bijis jau sākotnēji ieplānots, turklāt apli iepriekš Peress jau sūdzējies, ka riepu dēļ sāk zust ātrums.

"Sākumā Čeko bija labs temps, bet tad riepas sāka dilt," skaidro Horners. "Redzējām, ka Šarls tuvojas. Izlēmām doties boksos, lai nenāktos pazaudēt līderpozīciju. Pitstops bija labs, bet tad trasē izbrauca drošības mašīna, un visi pārējie varēja veikt riepu maiņu, nezaudējot laiku. Tā Čeko bija ļoti neveiksmīga situācija."

Pēc tam, kad Karloss Sainss bija veicis savu pitstopu, Peress viņam nokļuva priekšā, taču pēc tam bija spiests pozīciju atdot, jo tiesneši secināja, ka meksikānis pabraucis konkurentam garām jau brīdī, kad spāņu pilots bija atgriezies trasē. Tā kā tobrīd trasē bija drošības mašīna, apdzīt nebija atļauts.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2022-03-30 13:29, pirms 3 gadiem
Apčakarēja kā mazos nazīšus.