Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" stratēģis: "Vēl viens aplis, un Verstapens būtu zaudējis uzvaru"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" stratēģis: "Vēl viens aplis, un Verstapens būtu zaudējis uzvaru"
Makss Verstapens sacīkšu vadībā. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas galvenais stratēģis Džeimss Voulss uzskata, ka Maksam Verstapenam nebūtu izdevies noturēties ASV posma vadībā, ja pagājušajā svētdienā notikušās sacensības būtu par vienu apli garākas.

Lūiss Hamiltons otro boksu apmeklējumu veica krietni vēlāk par Verstapenu, tāpēc pēdējos apļos bija panācis "Red Bull" pilotu. Tiesa, viņam nepietika laika, lai mēģinātu konkurentu apdzīt un finišu septiņkārtējais F1 čempions šķērsoja vairāk kā sekundi aizmugurē. No malas varēja secināt, ka Verstapens ļoti pareizi bija sataupījis riepas, lai brīdī, kad Hamiltons nonāca viņam aizmugurē, tās vēl nebūtu nodilušas pavisam, un viņš spētu palielināt ātrumu.

Verstapens abus pitstopus veica daudz ātrāk, kā rezultātā tas viņam deva iespēju iekrāt pārsvaru pār Hamiltonu. Tikmēr "Mercedes" stratēģis Voulss uzskata, ka Hamiltonam nebūtu labākas izredzes tikt garām līderim, ja viņš savu pitstopu būtu veicis ātrāk.

"Ja viņš būtu nomainījies riepas vienu vai divus apļus ātrāk, tas viņam dotu iespēju panākt Verstapenu, bet es šaubos, ka izdotos tikt priekšā," atzīst Voulss. "Iebraukt boksos vienu apli ātrāk nozīmē to, ka sacīkšu beigās ar šīm riepām viņš būtu bijis 0.1 sekundi vai vēl mazliet lēnāks. Savukārt, lai veiktu apdzīšanu, būtu nepieciešama lielāka riepu nodiluma pakāpes atšķirība. Mēs varam kontrolēt to, kurā aplī veicam savu pistopu un mūsu riepu nodilums, bet nevaram kontrolēt Verstapena riepu nodilumu."

Voulss ir pārliecināts, ka vēl vienu apli Verstapens savu ātrumu noturēt nespētu: "Bija prognozējams, ka viņa riepas būs pilnībā nodilušas, kas arī notika, bet tas notika sacensību pēdējā aplī. Ja sacīkstes būtu apli garākas, jūs redzētu citu sacīkšu rezultātu. Bet pēdējo riepu ciklu "Red Bull" aizvadīja ļoti labi, līkumos Makss riepas taupīja un Lūiss varēja pietuvoties, bet tādā veidā viņš bija sataupījis riepas pēdējiem dažiem apļiem."

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2021-10-29 12:08, pirms 2 gadiem
Tieši pie šādas pašas taktikas arī iepriekš vienu reizi HAM ir iekritis. Un arī tad uzreiz inženieris teica, KAS BŪTU, JA BŪTU.

     [+] [-]

, 2021-10-29 12:20, pirms 2 gadiem
Tas tikai paliecina to, ka Red Bull stratēģija bija labāka (veiksmīgāka) nekā Mercedes. Un par šo Mercedes stratēģim nevajadzētu īpaši izteikties

     [+] [-]

, 2021-10-29 16:28, pirms 2 gadiem
Kaut kā jāmēģina tak attaisnot sava neveiksmīgā stratēģija! Kas sunim asti cels, ja ne pats!