Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ralfs Šūmahers: "Pie Norisa neveiksmes vainīga "McLaren" komanda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ralfs Šūmahers: "Pie Norisa neveiksmes vainīga "McLaren" komanda"
Lendo Noriss. Foto: Motorsport.com

Bijušais "Formula 1" pilots Ralfs Šūmahers uzskata, ka pie Lendo Norisa neveiksmes Krievijas posmā, kad neveiksmīgas stratēģijas rezultātā tika zaudēta iespēja uzvarēt, vainojams nevis pilots, bet gan viņa pārstāvētā "McLaren" komanda.

Noriss, kurš, dažus apļus pirms finiša sākoties lietum, nedevās boksos, balstīdamies uz sev pieejamo informāciju un uzskatīdams, ka trase slapjāka nekļūs, pēc finiša atzina, ka uzņemas vainu par notikušo. Viņš ignorēja komandas ieteikumu doties pēc lietus riepām, pa radio izsakot tādus vārdus kā "nē" un pat "aizveraties". Taču "McLaren" vadītājs Andreass Seidls atzinis, ka vaina tomēr jāuzņemas komandai.

"Lendo jutās labi un gribēja turpināt braukt ar slikiem," skaidro Seidls. "Mēs, kā komanda, viņa lēmumu neapstrīdējām, un šis fakts mums ir jāvērtē. Tas, protams, bija nepareizs lēmums. Mums vienmēr ir iespēja dot pavēli savam pilotam, jo mēs zinām, ka viņam nav visa informācija. Ja mēs būtu skaidri teikuši, lai viņš dodas boksos, viņš to būtu darījis."

Tāpat Norisa vainu notikušajā nesaskata Ralfs Šūmahers. Arī viņš piekrīt Seidla teiktajam, ka komanda sniegusi sportistam nepilnīgu informāciju.

"Vainīgs ir cilvēks, kurš "McLaren" komandā atbild par laikapstākļu prognozēšanu," intervijā "Sky Deutschland" sacīja Šūmahers. "Seidls sacīja, ka, pēc viņu domām, lietus nekļūs spēcīgāks, tādēļ Norisam ļāva palikt trasē. Pilots šajā ziņā nevar palīdzēt. Ja viņš lēmumu būtu pieņēmis pretēji komandas teiktajam, iznākums varbūt būtu bijis viņam par labu, bet viņam vienkārši nebija tik daudz informācijas, kamēr komandas informācija bija nepareiza."

Izmantotie resursi:
grandpx.com

  +1 [+] [-]

, 2021-09-29 17:25, pirms 3 gadiem
Wat? Es tad laikam nepareizi dzirdēju, kad pa radio Lando teica lai brauc iekšā pēc Interiem, un šis pateica "NO!"

     [+] [-]

, 2021-09-29 21:16, pirms 3 gadiem
Hemty rakstīja: Wat? Es tad laikam nepareizi dzirdēju, kad pa radio Lando teica lai brauc iekšā pēc Interiem, un šis pateica "NO!"
viņam neteica, ka lietus paliks spēcīgāks