Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kulthards: "Ja F1 pilotam ir par grūtu, karjera jābeidz"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kulthards: "Ja F1 pilotam ir par grūtu, karjera jābeidz"
Deivids Kulthards. Foto: Motorsport.com

Bijušais F1 pilots Deivids Kulthards kritizējis tos braucējus, kuri sūdzas par fiziskajām grūtībām šajā sezonā. Viņš atgādina, ka ir ļoti daudz sportistu, kuri bez liekas domāšanas ieņemtu viņu vietu, ja pie šādas iespējas tiktu.

Stājoties spēkā jaunajiem tehniskajiem noteikumiem, atklājās, ka būtiskākā jauno F1 mašīnu problēma ir to kratīšanās. Vienā gadījumā tā notiek pie liela ātruma, bet citā - braucot pāri līkumu apmalēm, jo spēkratus nepieciešams noregulēt, lai tie būtu "cieti". Ļoti būtiski kratīšanās skārusi "Mercedes" mašīnas, un par to daudz sūdzējušies gan Lūiss Hamiltons, gan Džordžs Rasels, taču viņi nebūt nav vienīgie. "AlphaTauri" braucējs Pjērs Gaslī nesen pauda, ka kratīšanās var izraisīt paliekošas sekas uz veselību, un nākotnē jau 30 gados pilotiem var vajadzēt pārvietoties ar spieķi.

"Esmu bijis situācijā, kad man ir priekšrocības, jo mana komanda savu darbu veic labāk par pārējām," saka Kulthards. "Un esmu bijis arī pretējā situācijā, kad tā savu darbu neveic tik labi, un man nākas caur sevi iznest visas sāpes, pat, ja tās ir muguras lejasdaļā. Bet tas, ko es gribu teikt jums, ja kāds pilots jūtas nekomfortabli, ja kāds jūt, ka nodara sev postu ilgtermiņā, beidziet startēt sacīkstēs! Ir lērums puišu un meiteņu, kas ar lielāko prieku sēstos jūtu mašīnā, pat tad, ja būtu jājūtas nekomfortabli."

Kulthards norāda, ka sāpes sportā nav nekas neparasts: "Manuprāt, mums jāpatur prātā, ka šis sporta veids nav domāts princesēm uz zirņa. Ja esi bokseris, jāsamierinās, ka kāds tev iesitīs pa seju. Ja esi futbolists, kāds trāpīs ar radzēm pa tavām kājām. Šeit ir komandas, kas attīstās, bet lielākoties pilotam ir jāsamierinās ar tādu situāciju, kāda tobrīd ir."

Gaslī pārstāvētās "AlphaTauri" komandas boss Francs Tosts piekrīt Kultharda viedoklim, sakot, ka F1 pilotiem vairāk būtu jātrenējas.

"Jau kopš paša sākuma skaidri teicu, ka šīs mašīnas nebūs viegli pilotēt," sacīja Tosts. "Tās ir nepieciešams noregulēt tā, lai būtu cietas. Piloti tagad par to sūdzas. No vienas puses, es to spēju saprast, viņiem nav viegli. No otras puses, tā ir F1 mašīna, nevis "Rolls Royce". Pilotiem ir vairāk jātrenē kakla muskuļi un lielais gūžas muskulis, tas noteikti palīdzēs. Ja mašīna priekš viņiem ir pārāk cieta, varbūt labāk jāpaliek mājās, jāsēž istabā atpūtas krēslā un jāskatās sacīkstes televizorā."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

     [+] [-]

, 2022-06-29 17:19, pirms 2 gadiem
Kultjards.....