Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Man bija jāmēģina apdzīt Botasu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Man bija jāmēģina apdzīt Botasu"
Sebastians Fetels
Foto: AP/Scanpix

"Ferrari" braucējs Sebastians Fetels, kurš bija ceļā uz uzvaru Azerbaidžānas F1 posmā, tomēr rezultātā kļūdījās un netika pat uz pjedestāla, kā arī zaudēja vadību čempionātā, noliedz, ka neilgi pirms finiša veiktais manevrs būtu bijis pārlieku optimistisks.

Fetels vadību zaudēja pēc tam, kad "Red Bull" pilotu sadursmes rezultātā trasē devās drošības mašīna. Situāciju prata izmantot "Mercedes" pilots Valteri Botass, kurš vienīgais no līderiem vēl nebija pabijis boksos, līdz ar to ieguva priekšrocības. Sacensībām atsākoties četrus apļus pirms finiša, Fetels pirmajā līkumā centās "ielēkt" iekšmalā un atgūt vadību, tomēr pārcentās, izbrauca no trases un atkrita no otrās uz ceturto vietu.

"Es priecājos, ka mēģināju, bet nepriecājos par to, ka tas nenostrādāja," saka Fetels. "Nedomāju, ka manevrs bija pārlieku optimistisks, taču es nonācu tādā kā slazdā, jo nevarēju saskatīt, kur atrodos attiecībā pret pirmo līkumu. Tiklīdz ielēcu iekšmalā, nobloķējās riteņi un bija par vēlu. Citādi sacīkstes aizvadīju spēcīgi. Reizēm šādi notiek."

Tagad Fetels zaudējis vadību kopvērtējumā, jo ar četru punktu pārsvaru uz pirmo vietu pacēlies posma uzvarētājs Lūiss Hamiltons. "Mercedes" pilots uzvarēja visai necerēti, jo drīz pēc Fetela kļūdas plīsa viena no Botasa riepām.

"Ir grūti kaut ko pateikt," potenciālo uzvaru nomainot pret palikšanu bez punktiem, sacīja Botass. "Visi redzēja, kas notika - tā bija neveiksme. Es tikšu pāri. Vienmēr jātiek pāri grūtībām, tā ir daļa no sacīkstēm, taču šobrīd ir sāpīgi. Šī trase ir sarežģīta, ielu trasēs avāriju vienmēr ir vairāk. Man nebija ne jausmas, kurā brīdī uzbraucu kādām atlūzām, jo tās neredzēju un nejutu. Ļoti, ļoti neveiksmīgi."

Izmantotie resursi:
crash.net

  -1 [+] [-]

, 2018-04-29 21:50, pirms 6 gadiem
Dēļ šīs kļūdas Vettels zaudēja titulu!

     [+] [-]

, 2018-04-29 22:27, pirms 6 gadiem
fans81 rakstīja: Dēļ šīs kļūdas Vettels zaudēja titulu!
Nepareizi! Dēļ kļūmes Kimi dabūja otro vietu.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-30 09:52, pirms 6 gadiem
Nevar teikt, ka Fetelam nebija jāmēģina apdzīt, bet tomēr vajadzēja padomāt, pirms to darīt. Ja tas būtu bijis pēdējais sacīkstes aplis, tad skaidrs - iet uz visu banku. Bet bija tomēr vēl četri apļi un mēs zinām, cik parocīga apdzīšanai ir garā starta/finiša taisne. Manuprāt, vajadzēja nogaidīt to vienu apli un tad uzbrukt - ja nebūtu izdevies, vismaz otro vietu būtu saglabājis... bet savas neapdomības dēļ zaudēja vairāk...

     [+] [-]

, 2018-04-30 11:11, pirms 6 gadiem
petravicus rakstīja: Nevar teikt, ka Fetelam nebija jāmēģina apdzīt, bet tomēr vajadzēja padomāt, pirms to darīt. Ja tas būtu bijis pēdējais sacīkstes aplis, tad skaidrs - iet uz visu banku. Bet bija tomēr vēl četri apļi un mēs zinām, cik parocīga apdzīšanai ir garā starta/finiša taisne. Manuprāt, vajadzēja nogaidīt to vienu apli un tad uzbrukt - ja nebūtu izdevies, vismaz otro vietu būtu saglabājis... bet savas neapdomības dēļ zaudēja vairāk...
Pareizi dsrija, jo drs tapat nebija, ko vajag taja taisnee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja