Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Albons: "Adrenalīns ir brīnišķīga lieta, tas daudz ko nomaskē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Albons: "Adrenalīns ir brīnišķīga lieta, tas daudz ko nomaskē"
Alekss Albons un Karloss Sainss. Foto: crash.net

2022. gadā apendicīta operācijas dēļ uz vienu posmu F1 sezonu nācās iepauzēt Aleksam Albonam. Šogad pirms sacensībām Austrālijā "Williams" pilots varēja sniegt vērtīgus padomus Karlosam Sainsam, kurš šajā posmā izcīnīja pārsteidzošu uzvaru, lai gan vien divas nedēļas iepriekš bija pārcietis līdzīgu operāciju.

"Pēdējās divas nedēļas mēs daudz kontaktējāmies," runājot par Sainsu, saka Albons. "Ceturtdien biju pie viņa boksos, mēģināju dot padomus ērtākas sēdpozīcijas izvēlē. Domāju, cilvēki aizmirst, ka tā nav tikai operācija, bet arī divas nedēļas, kas pavadītas bez treniņiem. Man pēc tam bija cita problēma, kas nebija tieši saistīta ar apendicītu, kas nozīmē, ka atlabu nedēļu ilgāk nekā Karloss, un apstākļu jau bija savādāki. Bet adrenalīns ir brīnišķīga lieta, tas daudz ko spēj nomaskēt. Varu atklāt, ka mašīnā viņš nejutās komfortabli, tas nu ir pilnīgi skaidrs. Atceros, ka mani pirmie apļi pēc operācijas bija dīvaini. Vēderā ir tāda kā inerce, tu jūti, ka iekšā notiek kustība, un tas nav īpaši patīkami."

"Ferrari" pilots Sainss piekrīt, ka "Formula 1" pilotam vairākas nedēļas bez fiziskās slodzes treniņiem nozīmē būtisku formas zaudēšanu. Braucējs atzīst, ka Austrālijas GP posma beigu daļā to labi izjuta uz savas ādas.

"Pavadīt septiņas dienas gultā, tas sportistam nav ļoti veselīgi, runājot par fizisko kondīciju un muskuļiem," atzīst Sainsws. "Sacensību otrā daļa līdz ar to bija liels nezināmais. Bet tiklīdz biju vadībā un iekrājis pārsvaru, spēju kontrolēt notiekošo. Tas ļauj izvēlēties vietas trasē, kur braukt agresīvāk, kur nē, un tad viss kļūst vieglāk. Nemelošu - pēdējos piecus vai desmit apļus jutos noguris."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs