Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

'AlphaTauri' komandas vadītājs gribējis nolīgt Šūmaheru

Juris Grīns
Juris Grīns

'AlphaTauri' komandas vadītājs gribējis nolīgt Šūmaheru
Miks Šūmahers. Foto: Motorsport.com

"AlphaTauri" vienības vadītājs Francs Tosts personīgi vēlējies, lai viņa vadītajā komandā nākamajā F1 sezonā startētu Miks Šūmahers. No viņa neatkarīgu iemeslu dēļ to panākt nebija iespējams.

Jau trešo sezonu komandas sastāvā aizvadīs Juki Cunoda, kamēr Pjēru Gazlī šogad nomainījis čempionāta debitants Niks de Vrīss. Pēc tam, kad "Haas" un Šūmahers līgumsaistības nepagarināja, vācu sportists tika minēts kā iespējamais kandidāts uz Gazlī vietu, tomēr šis scenārijs nekļuva par realitāti.

"Es personīgi biju izvēlējies Miku," intervijā vācu televīzijai "n-tv" atklāja Tosts. "Es būtu gribējis, lai ar mūsu mašīnu brauktu Šūmahers. Esmu pārliecināts, ka viņš ir pietiekoši talantīgs, lai "Formulā 1" gūtu panākumus."

Jautāts par to, kādēļ ar Šūmaheru līgums netika noslēgts, viņš min "politiska rakstura apsvērumus" un "citus apstākļus". Viena no galvenajām problēmām, pēc Tosta paustā, bijusi tā, ka Šūmahers tobrīd bija "Ferrari Driver Academy" biedrs, bet "AlphaTauri", kā zināms, pieder kompānijai "Red Bull", kam ir sava junioru programma.

Tagad Šūmahers kļuvis par "Mercedes" rezervistu un sadarbību ar "Ferrari" rūpnīcu beidzis. Tosts uzskata, ka tas nebūt nav slikts pavērsiens sportista karjerā.

"Tā ir ļoti, ļoti laba komanda, viena no labākajām čempionātā," viņš saka. "Līdz ar to viņš kopā ar šo komandu var daudz iemācīties un, cerams, Mikam būs izdevība ar "Mercedes" formulu izbraukt trasē. Tas viņam iedos lielāku pašpārliecinātību, palielinās tehnisko izpratni un, jācer, palīdzēs vienā brīdī arī atgriezties uz starta."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs