Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pastāv iespēja, ka Fetels var zaudēt titulu

Jānis Pārums

Pastāv iespēja, ka Fetels var zaudēt titulu
Sebastjans Fetels un Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

F1 sezonas pēdējā posmā Brazīlijas "Grand Prix" izdarītā pārkāpuma (neatļauti veikta apdzīšanas manevra) dēļ trīskārtējais pasaules čempions, vācietis Sebastians Fetels var zaudēt titulu, vēsta as.com.

Otrdien tika publiskoti un foto materiāli, kuros redzams, ka vācietis apdzinis "Toro Rosso" pilota Žana Ērika Verņa formulu jau brīdī, kad trasē bija dzeltenie karogi, kas liedz pilotiem apsteigt konkurentus. Pieejamie materiāli liecina, ka Fetelam vajadzēja laikus ieraudzīt dzelteno karogu parādīšanos.

Gadījumā, ja Fetels tiktu atzīts par vainīgu, viņam, iespējams, tiktu piešķirts 20 sekunžu sods, kas viņu atbīdītu no sestās uz astoto vietu. Tādejādi Fetels zaudētu četrus punktus, ar ko būtu pietiekami, lai zaudētu arī titulu. Fetels čempionātā ieguva 281 punktu, apsteidzot spāni Fernando Alonso ("Ferarri") par trim punktiem. Vācietim zaudējot četrus punktus, viņam paliktu 277 punkti, tādejādi par čempionu ar viena punkta pārsvaru kļūtu Alonso.

Tiesa, kā vēsta spāņu portāls as.com, tad "Ferarri" pagaidām neplāno iesniegt prasību par konkrēto situāciju, taču viņiem ir laiks līdz 30.novembrim. Izmeklēšanu var uzsākt arī Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).














Fetels apdzen Verņu

Izmantotie resursi:
AS.com: noticias deportivas en la red

1 2 3 86 komentāri

 +24 [+] [-]

, 2012-11-28 07:57, pirms 11 gadiem
No vienas puses muļķīgi atņemt titulu, bet no otras, ja pārkāpumu būtu izdarījis Petrovs? Sodu saņemtu jau apli pēc tam un dabūtu braukt cauri boksiem...
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  -4 [+] [-]

, 2012-11-28 08:13, pirms 11 gadiem
Pag, pag, tās uzvārdu kropļošanas netika attaisnotas ar izrunu ?

Kurš duraks ir dzirdējis, ka Vèrnu kāds izrunā kā herņu ?

The Name Engine - Correct Name Pronunciation

  +9 [+] [-]

, 2012-11-28 08:37, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Izskatās ka kāds joprojām nevar samierināties ar to, ka Fetels ir vienkārši labāks par Alonso.
Punktu starpība ir niecīga un visu izšķir šādas mazas nianses. Abi ir vienlīdz labi. Nesekoju vairs īpaši F1, bet kuras komandas formula ir labākā? Nav gadījumā tieši RB?

Pamaini vietām Alonso ar Fetelu, un Tu būtu pirmais, kurš spiegtu kā kautkas atņemts būtu.

 +11 [+] [-]

, 2012-11-28 08:44, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Punktu starpība ir niecīga un visu izšķir šādas mazas nianses. Abi ir vienlīdz labi. Nesekoju vairs īpaši F1, bet kuras komandas formula ir labākā? Nav gadījumā tieši RB?

Pamaini vietām Alonso ar Fetelu, un Tu būtu pirmais, kurš spiegtu kā kautkas atņemts būtu.
Pareizi jau ir, Red Bull ir ātrākās mašīnas, turklāt pārsvars pār Ferrari ir diez gan liels. Kopumā, lai arī esmu Alonso atbalstītājs, tomēr būtu stulbi šādā veidā iegūt titulu, itkā jau būtu loģiski, apdzen dzelteno karogu zonā, dabū sodu un viss, bet ne Alonso, ne kādam citam tāds tituls diez vai būtu vajadzīgs. Tāpat skaidrs, ka Fetels arī jebkur citur tiktu garām Verņē un būtu dabūjis vajadzīgo vietu

  +2 [+] [-]

, 2012-11-28 08:56, pirms 11 gadiem
Marka1111 rakstīja: Pareizi jau ir, Red Bull ir ātrākās mašīnas, turklāt pārsvars pār Ferrari ir diez gan liels. Kopumā, lai arī esmu Alonso atbalstītājs, tomēr būtu stulbi šādā veidā iegūt titulu, itkā jau būtu loģiski, apdzen dzelteno karogu zonā, dabū sodu un viss, bet ne Alonso, ne kādam citam tāds tituls diez vai būtu vajadzīgs. Tāpat skaidrs, ka Fetels arī jebkur citur tiktu garām Verņē un būtu dabūjis vajadzīgo vietu
taadaa gadijumaa pastaasti man luudzu kuriem ir domaati tie karogi un visi paareejie noteikumi? ok piekriitu Vetel buutu apdzinis un buutu bijis tai pashaa vietaa bet vaitad noteiukumi visiem nau vieni?jeb uz peedeejo sacenbi tie tiek atcelti ko?

 +13 [+] [-]

, 2012-11-28 08:58, pirms 11 gadiem
Cerams, ka Ferrari un Alonso pievērs aci šim incidentam. Šādi izcīnīts tituls nav čempiona cienīgs, šī gada zaudējums Alonso var nākt tikai par labu, būs vēl lielāka motivācija strādāt nākošgad.

  -4 [+] [-]

, 2012-11-28 09:01, pirms 11 gadiem
gico rakstīja: Cerams, ka Ferrari un Alonso pievērs aci šim incidentam. Šādi izcīnīts tituls nav čempiona cienīgs, šī gada zaudējums Alonso var nākt tikai par labu, būs vēl lielāka motivācija strādāt nākošgad.
piekriitu bet kaa jau ieporieksh mineeju.. vai noteikumi attiecas tyikai uz kaadu kionkreeti?
Slēpts komentārs: Vesais18

  +1 [+] [-]

, 2012-11-28 09:23, pirms 11 gadiem
Nevajag atņemt, citāds Pirksts ar "nerviem aizies" un Kristiānam būs jāmeklē jauns pilots nakamajai sezonai
Slēpts komentārs: Juri$$$

  +2 [+] [-]

, 2012-11-28 09:34, pirms 11 gadiem
Pastāv varbūtība, ka Namejs ieliks kluci biksēs.

  -3 [+] [-]

, 2012-11-28 09:41, pirms 11 gadiem
Domāju, ka titulu ir jāatstāj, jo šis manevrs, lai arī sodāms būtu, neradīja liktenīgo pavērsienu cīņā par titulu. Kā jau tika minēts, ja ne šeit, tad tuvākajos līkumos tāpat aizietu garām. Nu bija otrajā sezonas pusē RB labāki, neko darīt.
Tas nav nopietni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2012-11-28 10:06, pirms 11 gadiem
Sodu gan jau arī iedos, moš kādi 25k būs jāatspolē vai piemetīs 10 sekundes klāt, bet ļoti mazticams ir variants, ka sods būs tāds, lai Fetels zaudētu titulu. Tur uzreiz sāksies tiesu darbi un visas pārējās nevajadzīgās muļķības. Ferrari atliek saskrūvēt normālu aparātu un Alonso pārējo nokārtos, tad arī būs tituli. Ar šitādu miskasti, kad pat Force India un Williams šad tad ir ātrāki, cīnīties par titulu nav pārāk nopietni

  +1 [+] [-]

, 2012-11-28 10:22, pirms 11 gadiem
Ta nu gan jaunums, ESPN komentetāji uzreiz gonkā jau pieminēja šo faktu un teica ka iespējams iedos sodu gonkas laikā, bet tiesneši laikam to bija palaiduši garām..
Mūžīgi esmu bijis Ferarri fans, bet jādomā ka neapstrīdēs, nu tāda skandāliska piegarša būtu šim titulam tad..

  +4 [+] [-]

, 2012-11-28 10:32, pirms 11 gadiem
maris no bumbuliem rakstīja: "...Kā jau tika minēts, ja ne šeit, tad tuvākajos līkumos tāpat aizietu garām..."
Noteikumi pastāv tapēc, lai viņus ievērotu. Tas visiem pie kājas, ko viņš izdarītu pēc tam, šajā gadījumā viņš izdarīja kļūdu un pārkāpa noteikumus un par to arī ir jāsaņem sods
Pastāv arī gadījumi, kad var taisīt atkāpes no noteikumiem un par to jau lemj tie, kas paši šos noteikumus izveido.
ja tev nav saprašana k;ā pasaulē notiek ar likumiem, noteikumiem, gan pastāv un arī tiek praktizēta atkāpe no burtiska noteikuma/ likuma burta, tad tās ir tavas problēmas.
Reāli, šobrīd visi neadekvātie apelē pie tā, ka jāsoda pēc likuma un punts... neviens i ausu neklapētu, ja sods būtu paredzēts naudas vai starta vietu izteiksmē, bet tagad jau forši spekulēt unpieprasīt, jo zin, ka tās 20sec ir svarīgas.
Diezvai pašam Alonso un Ferrari ir vajadzīgs tāds veids kā iegūt titulu... Ja vel tiktu sacīkstes laikā vai uzreiz pēc tās sākta apstākļu izskatīsāna, tad saprastu. Citādi- Alonso zaudēja savu gonku un tikai apstākļu sakritības dēļ izcīn ija 2. vietu, par ko jāsaka paldies Hulkenbergam.

  -3 [+] [-]

, 2012-11-28 10:35, pirms 11 gadiem
Meistarību gruti ir pazaudēt, visu izšķir formula un komandas darbs!!
iedotu vecajam šumim Fetela formulu,viņš ari butu visus posmus trijniekā!!! tas ir fakts!!!!!!!!!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-11-28 10:44, pirms 11 gadiem
Ko nu vairs? Kas par vēlu, tas par vēlu, ko tad tiesneši darīja sacīkšu laikā un pēc sacīkstēm?

Man, piemēram, likās nesmuki, ka Alonso komandas biedrs Massa apzināti bloķēja pārējos pretiniekus. Melno karogu vajadzēja Massam.

P.S. Negribēju, lai titulu iegūst Vetels vai Alonso, bet ne jau man kāda tur teikšana.

     [+] [-]

, 2012-11-28 10:45, pirms 11 gadiem
Atkal sākas aizkulišu spēlītes, uzvarētāju noteiks pie sarunu galda, tamdēļ arī zūd interese par F1. Jau tā pieriebušās nebeidzamās noteikumu maiņas katru sezonu, tagad vēl kaulēsies atkal par titulu.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-28 10:49, pirms 11 gadiem
anguss rakstīja: Ta nu gan jaunums, ESPN komentetāji uzreiz gonkā jau pieminēja šo faktu un teica ka iespējams iedos sodu gonkas laikā, bet tiesneši laikam to bija palaiduši garām..
SkyF1 pat atkārtojumu piemeklēja un pāris reizes atgādināja to momentu līdz finišam..

  +4 [+] [-]

, 2012-11-28 10:50, pirms 11 gadiem
Tie, kas ar putām uz lūpām bļauj par to, ka fetels ir jāsoda utt, vai tiešām nav aizdomājušies, kapēc pats Ferrari līdz šim nav iesniedzis nekādus protestus un sūdzības?
Komanda, kurai 2x nav jāsaka un jārāda kā sūdzību uzrakstīt .

     [+] [-]

, 2012-11-28 10:58, pirms 11 gadiem
Bet no Alonso puses tomēr arī škrobīgi - čempions godīgā cīņā vai 2. ar skumju seju piekāpjoties kādam kas šmaucās

p.s.
hmm.. spāņu bezdarbnieki varētu veidot Alonso fronti

p.s.s.
Es biju par Fetelu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-11-28 11:06, pirms 11 gadiem
lai nepiešķir abiem, bet čempi piešķir Kimi

  +1 [+] [-]

, 2012-11-28 11:08, pirms 11 gadiem
trakais_v13 rakstīja: noteikumi visiem vienādi,arī fingeram

Piekāst man personīgi,ka izšķiras titula liktenis.Bet ja fingera vietā būtu cits braucējs,tur uzreiz pēc pāris apļiem iedotu sodu.
Pats fingers šeit neko neietekmē... Viņa virzienā šobrīd kautkādus mājienus ir nevietā sūtīt....
Vai tad līdz šim ir bijis tāds precedents, ka šāds atgadījums vai potenciāls sods+ pārkapums ir mainījis čempionu?
es neko tādu neatceros....
Tad, kad nakamo reizi tādā pat situācijā, tiks sodīts vai ne nākamais čempions ar tādu pat situāciju, tad arī varēs runāt par vienu likumu un taisnību visiem...
šobrīd- uzskatu ka jābūt konsekventiem un jāapzinās, ka ne jau šis moments noteica čempionu.... Ja bija jāsoda, tad pašas sacīkstes gaitā... nedēļu pēc tam? tas tāds nīkuļo'jošo paņēmiens... It sevišķi, kamēr pati ieinteresētākā puse nav nākusi klājā ar protestu vai sūdzību....

  +2 [+] [-]

, 2012-11-28 11:12, pirms 11 gadiem
Vesais18 rakstīja: Kas atņemts pienapuika Fetels pats vainīgs Brazīlijā varēja redzēt, ka puika vēl nav nobriedis.
wow nosaukt 3x F1 champion par pienapuiku. tu noteikti esi kaukas loti iipash
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-11-28 11:37, pirms 11 gadiem
dīvains arguments - Alonso "tādā" veidā iegūtu titulu nevajag, jo neesot solīdi, bet Fetelam gan "tādā" veidā (neievērojot noteikumus) izcīnīts tituls ir pieņemami. loģika?

interesanta situācija. bet domāju ka FIA vadība drīzāk vadīsies kā izdomās izdevīgāk F1 kopumā, nevis strikti pēc kādiem noteikumiem ..

     [+] [-]

, 2012-11-28 11:51, pirms 11 gadiem
Vesais18 rakstīja: Kas atņemts pienapuika Fetels pats vainīgs Brazīlijā varēja redzēt, ka puika vēl nav nobriedis.
jā, jau trīs gadus pēc kārtas nav nobriedis

  +2 [+] [-]

, 2012-11-28 11:55, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Izskatās ka kāds joprojām nevar samierināties ar to, ka Fetels ir vienkārši labāks par Alonso.
Atceros, ka kādu laiciņu atpakaļ Hamiltons bija iekūlies līdzīgā incidentā šķiet sacīkstēs Monreālā, kur arī bija kādu apdzinis pie dzeltenajiem karogiem. Un tu biji pirmais, kurš teica, ka noteikumi visiem vieni
Šobrīd situācija ir tieši tāda pate. Fettels apdzina pie dzeltenajiem karogiem un viņam par to būtu jāsaņem sods. Viņu patreiz glābj tikai tas, ka tur pa vidu jau maisījās trases tiesneši ar zaļajiem karogiem. Šo neskaidrību dēļ viņam nedraud 100% drošs 25 sekunžu sods, kas ir analogs sods izbraukšanai cauri boksiem.
Ja viņš izrādīsies vainīgs, tad viņam jāpiešķir tieši tāds pats sods kādu būtu jāpiešķir jebkuram citam pilotam. Būtu tas muļķīfi šādā veida atņemt titulu, bet kā reiz teici tu - noteikumi visiem vieni

  +1 [+] [-]

, 2012-11-28 11:58, pirms 11 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: šobrīd- uzskatu ka jābūt konsekventiem un jāapzinās, ka ne jau šis moments noteica čempionu.... Ja bija jāsoda, tad pašas sacīkstes gaitā... nedēļu pēc tam? tas tāds nīkuļo'jošo paņēmiens... It sevišķi, kamēr pati ieinteresētākā puse nav nākusi klājā ar protestu vai sūdzību....
Joks jau tajā ka šis skandāls sācies jo viens F1 fans šo situāciju bija izpētījis no pieejamajiem materiāliem un ielicis youtube. Sacīkšu tiesneši šo momentu palaiduši garām.

  -3 [+] [-]

, 2012-11-28 12:01, pirms 11 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: Tie, kas ar putām uz lūpām bļauj par to, ka fetels ir jāsoda utt, vai tiešām nav aizdomājušies, kapēc pats Ferrari līdz šim nav iesniedzis nekādus protestus un sūdzības?
Komanda, kurai 2x nav jāsaka un jārāda kā sūdzību uzrakstīt .
Nu itkā jau Ferrari esot iesnieguši protestu.

  -4 [+] [-]

, 2012-11-28 12:03, pirms 11 gadiem
Un cik punktus varētu atņemt Alonso, par ferrari komandas pavēlēm?! vnk Massu vinsh vnm kka ljoti viegli apdzen...
1 2 3 86 komentāri