Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: ''Šīs bija grūtākās sacīkstes manā karjerā''

Fetels: ''Šīs bija grūtākās sacīkstes manā karjerā''
Sebastians Fetels
Foto: Scanpix

Šodien Brazīlijā tika aizvadīts F1 sezonas noslēdzošais posms, kurā par čempionu kļuva vācietis Sebastians Fetels no ''Red Bull'' vienības, kuram šis ir jau trešais čempionu tituls triju gadu laikā. Pēc sacīkstēm vācietis atzina, ka tās bijušas grūtākās viņa līdzšinējā karjerā.

Pirms Brazīlijas posma Fetelam bija 13 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju Alonso, taču sacīkšu pirmajā aplī sadursmes dēļ vācietis tika atbīdīts no septītās uz pēdējo vietu, kas deva spānim lieliskas iespējas kļūt par 2012. gada F1 čempionu. Tomēr Fetels nepadevās un finiša karogu šķērsoja, esot sestajā vietā un kļūstot par trīskārtēju čempionu.

''Tās bija varenas sacīkstes. Pārējie braucēji izdarīja visu, lai sarežģītu manas iespējas uz trešo titulu. Sagriešānās jau ceturtajā līkumā un atkrišana uz pēdējo vietu nav tā patīkamākā sajūta, kad cīnies par čempiona titulu. Man ļoti paveicās, ka neviens no pilotiem neuztriecās man virsū un ka varēju turpināt sacīkstes,'' sacīja nu jau trīskārtējais F1 čempions.

''Domāju, ka šīs bija visgrūtākās sacīkstes manā karjerā, bet mēs komanda turpinājām ticēt. Daudzi cilvēki centās izspēlēt dažādus netīrus trikus, taču mēs neapjukām un cīnījāmies līdz galam.''

Fetels arī bija priecīgs par to, ka izdevās apgāzt daudzu cilvēku sacīto, ka lietus gadījumā ''Red Bull'' būs sarežģīti cīnīties par augstām pozīcijām. ''Šonedēļ daudzi centās mūs iespaidot, sakot, ka lietainos apstākļos mūsu izredzes būs krietni mazākas, taču, kā redzējāt, lietū bijām ļoti spēcīgi. Pēc neveiksmīgā starta es slapjā trasē aizcīnījos līdz pat ceturtajai vai piektajai vietai tieši aiz Alonso,'' priecīgs par veikto bija vācietis.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Vai, Jūsuprāt, Sebastians Fetels pelnīti kļuvis par 2012. gada F1 čempionu?

  • 150

  • 79


Slēpts komentārs: mrPO
Slēpts komentārs: W W E

  +5 [+] [-]

, 2012-11-25 22:40, pirms 11 gadiem
Ideāls svētdienas vakars
favorīts izcīna titulu un lielie nolicēji var sākt čīkstēt ha haaaaaaa

  +6 [+] [-]

, 2012-11-25 22:47, pirms 11 gadiem
Šuneļi rej no pakšiem, bet Fetels un RB dodās tālāk.

  +7 [+] [-]

, 2012-11-25 22:51, pirms 11 gadiem
Tiešām nožēlojami cilvēki, nod*rš braucēju par to, ka godīgā cīņā iegūst čempiona titulu. Pabiru psiholoģija - pats neveiksminieks, tātād jānoliek tie, kuriem veicas un to ir pelnījuši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Marquis

     [+] [-]

, 2012-11-25 22:54, pirms 11 gadiem
Visu cieņu Fetelam bet tā sagriešanās utt bija tā teikt vairāk par veiksmi.95%, pēc tā kā viņām uztriecās uz aizmugurējā riteņa, būtu vismaz mīkstais ja ne ritens nost pa visam.Bet Fetelam pilnīgi nekas tur nenotika.

  +5 [+] [-]

, 2012-11-25 22:58, pirms 11 gadiem
rainmaker rakstīja: Visu cieņu Fetelam bet tā sagriešanās utt bija tā teikt vairāk par veiksmi.95%, pēc tā kā viņām uztriecās uz aizmugurējā riteņa, būtu vismaz mīkstais ja ne ritens nost pa visam.Bet Fetelam pilnīgi nekas tur nenotika.
Jā, tajā situācijā veiksme bija Fetela pusē, bet nu arī veiksme (Hamiltona & Hulkenberga incidents) deva Alonso vispār kādu šansi cerēt uz titulu - ja ne tas, tad stabilā 4.vietā būtu atripinājis...

  +4 [+] [-]

, 2012-11-25 22:59, pirms 11 gadiem
rainmaker rakstīja: Visu cieņu Fetelam bet tā sagriešanās utt bija tā teikt vairāk par veiksmi.95%, pēc tā kā viņām uztriecās uz aizmugurējā riteņa, būtu vismaz mīkstais ja ne ritens nost pa visam.Bet Fetelam pilnīgi nekas tur nenotika.
Un ko viņam tagad darīt? Atdot savu titulu Alonso? Izklausās apmēram tā, ka tu vaino Vettelu par to, ka neviens viņā neietriecās un formula neieguva smagus bojājumus. Absurds

  +5 [+] [-]

, 2012-11-25 22:59, pirms 11 gadiem
Man šķiet, ka vairāk jāpriecājas nevis par to, ka Fetels ir pirmais un Alonso ir otrais, bet gan par Kimi Raikonenu, kurš iatgriezās ar izcīnītu 3 vietu.

  +7 [+] [-]

, 2012-11-25 23:03, pirms 11 gadiem
Manējo favorītu izblieza otrs vācīties un čempions man ne pārāk saista, bet šodien viņš "nesalūza", lai gan formulas dievi spēlējās, gan ar Fetelu, gan citiem. Sacīkste lieliska, ļoti skatāma, spriedze. Kopumā ņemot - lieliska sezona. Uzskatu, ka uzvarētājs tomēr bija pelnījis būt šis fricis.

Jau gaidu nākamo sezonu.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-25 23:06, pirms 11 gadiem
KillerLoop rakstīja: Un ko viņam tagad darīt? Atdot savu titulu Alonso? Izklausās apmēram tā, ka tu vaino Vettelu par to, ka neviens viņā neietriecās un formula neieguva smagus bojājumus. Absurds
es nevainoju Fetels izcīnija visu kā pienākas.Un kādi augstākie spēki viņam piepalīdzēja lai viss nebeigtos jau 4tajā līkuma. Kā teikt veicas stiprākam. Un viņa formulā ietriecas...ja skatījies gonku tad redzēji ka Senna ietriecās aizmugurējā ritenī un izārdija savu formulu. Vnk konstatēju faktu ka mēdz paveikties ka pat riepa netika caurdurta.Ir tak redzēti mazāki pieskārieni un riepa nolaiž gaisu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-25 23:07, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Jā, tajā situācijā veiksme bija Fetela pusē, bet nu arī veiksme (Hamiltona & Hulkenberga incidents) deva Alonso vispār kādu šansi cerēt uz titulu - ja ne tas, tad stabilā 4.vietā būtu atripinājis...
Nez visu gonku viņš pat tā īsti netika pirmajiem 3 līdz.Pat ja Batons būtu izstājies...Alonso nebūtu uzvarējis jo Vēbers gan jau tad būtu piebremzējis un palaidis Fetelu uz 4 to vietu.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-25 23:22, pirms 11 gadiem
rainmaker rakstīja: Nez visu gonku viņš pat tā īsti netika pirmajiem 3 līdz.Pat ja Batons būtu izstājies...Alonso nebūtu uzvarējis jo Vēbers gan jau tad būtu piebremzējis un palaidis Fetelu uz 4 to vietu.
Nu Vēbers Fetelu varēja pacelt tikai uz 5.vietu, jo pa vidu vēl Hulkenbergs ganijās tā kā ja beigās Batons būtu nogājis malā Fetelam pat ar Vēbera novākšanu no ceļa nepietiktu titulam.

  +2 [+] [-]

, 2012-11-25 23:27, pirms 11 gadiem
trakais_v13 rakstīja: ja visi brauktu ar identiskām formulām,vienozīmīgi Fetels nebūtu labākais un ātrākais pilots! Visvairāk žēl Hulkenberga,kurš zaudēja pirmo vietu dēļ Hamiltona manevra.
Dēļ Hamiltona manevra? Mēs skatījāmies vienas un tās pašas sacīkstes? Cik atceros, tad Hulkenbergs bija tas kurš lietu nesavaldīja mašīnas aizmuguri un ar to uzsita pa Hamiltona priekšējo riteni to nolaužot. Arī tiesneši Hulkenbergu šajā situācijā atzina par vainīgu sadursmes izraisīšanā.
Kaut gan tev F1 ekspertam noteikti labāk zināms kā F1 tiesnešiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-25 23:33, pirms 11 gadiem
irbiiite rakstīja: cobe - gejs ..
Ha ha slimie alonso fani citu jau neko nespej izdomat jo arsts dzemdibas no palaga nokasija

  +2 [+] [-]

, 2012-11-25 23:38, pirms 11 gadiem
rainmaker rakstīja: Visu cieņu Fetelam bet tā sagriešanās utt bija tā teikt vairāk par veiksmi.95%, pēc tā kā viņām uztriecās uz aizmugurējā riteņa, būtu vismaz mīkstais ja ne ritens nost pa visam.Bet Fetelam pilnīgi nekas tur nenotika.
es kaut kā redzēju normālu caurumu formulas sanā.. komanda pat bija takā bildi izprintējusi!!!

  +5 [+] [-]

, 2012-11-25 23:43, pirms 11 gadiem
Katrā gadījumā ja 2010 gadā varēja smieties, ka Fettels gandrīz pazaudēja titulu, kuru jebkurš cits ar viņa formulu būtu paņēmis bez problēmām, ja pērn viņš vienkārši noripināja sezonu ar formulu kas ļoti dominēja, tad šogad jau viņam par šo titulu bija arī jāpacīnās un jāsaka, ka tiešām bija pelnījis. Vai Alonso bija pelnījis vairāk? Iespējams. Iespējams, ka Alonso šī gada sniegums ir iespaidīgākais sniegums F1 kopš 90 gadu vidus. Taču šis ir tehniskais sporta veids un ar lielisku sezonu (Alonso gadījumā bez maz vai perfektu) vien ir par maz.
Katrā gadījumā Fettels gadu no gada progresē, no ļoti ātra puišeļa vēl ātrākā mašīnā, kuru nespēj savaldīt, kļūst par nopietnu sacīkšu pilotu.
Lai arī Fettels trīs gadus ir kļuvis par F1 čempionu, tomēr jebkurš nopietns F1 fans piekritīs, ka viņam vēl ļoti tāls ceļš ejams lai kļūtu par tādu līmeņa pilotu kā Alonso, viņam vēl jāaug lai varētu sevi salīdzināt ar Hamiltonu un Raikonenu. Ātrums un laba mašīna tevi nepadara par izcilu pilotu, ir arī pieredze, nosvērtība, aukstasinība, morālais briedums u.c. lietas kurās Fettels vēl ir bērnu autiņos salīdzinot piemēram ar to pašu Alonso.
Visas šīs pinkšķēšanas radio, roku vicināšanas konkurentu virzienā un neapmierinātība ja lietas nenotiek pēc viņa prāta, viņu smagi attālina no tiešām labākā F1 pilota statusa.

  +3 [+] [-]

, 2012-11-25 23:45, pirms 11 gadiem
Izklausās, ka Tevi vajadzētu iecelt par F1 galveno tiesnesi

trakais_v13 rakstīja: neesmu nekāds eksperts,bet paldies par komplimentu

Hamiltonam jau vajadzēja taisnes beigās samazināt ātrumu,jo viņam priekšā atradās atpalicējs,bet Hulkenberga puse bija brīva. Ja neprot ievērot fair play principu,tad pats vainīgs.

  -2 [+] [-]

, 2012-11-25 23:46, pirms 11 gadiem
martinsonsss rakstīja: es kaut kā redzēju normālu caurumu formulas sanā.. komanda pat bija takā bildi izprintējusi!!!
caurums ir viens bet nolauzts ritenis vai caurs būtu kas cits.

  +5 [+] [-]

, 2012-11-25 23:50, pirms 11 gadiem
trakais_v13 rakstīja: neesmu nekāds eksperts,bet paldies par komplimentu

Hamiltonam jau vajadzēja taisnes beigās samazināt ātrumu,jo viņam priekšā atradās atpalicējs,bet Hulkenberga puse bija brīva. Ja neprot ievērot fair play principu,tad pats vainīgs.
ko tu tur murgo?
Tas nebija nekas cits kā sacīkšu negadījums kādi slapjā trasē notiek regulāri, Hulkenbergam tur vietas bija dafigā un vēl mazliet, nebūtu viņš saslīdējis nekas tāds nebūtu noticis, abi būtu aizbraukuši tālāk.
Un kāds vēl šeit sakars ar fair play?
Crash N.Hülkenberg/L.Hamilton - 2012 Brazilian...
Lai nu par ko šajā sacīkstē strīdēties, bet teikt, ka Hamiltons šajā avārijā bijis vainīgais ir .... apbrīnojami. Neviens tur nebija vainīgs, Hulkenbergs vienīgi ar to, ka nenovērtēja savu ātrumu un saslīdēja, bet tā slapjā trasē notiek regulāri. Sacīkšu negadījums, nekas vairāk.

     [+] [-]

, 2012-11-25 23:55, pirms 11 gadiem
rainmaker rakstīja: caurums ir viens bet nolauzts ritenis vai caurs būtu kas cits.
pēc komentētāju teiktā varēja saprast,ka formula var arī netikt līdz finišam,jo pa to vietu notiek dzesēšana un kas tur vēl!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-11-26 00:23, pirms 11 gadiem
mr.Po
Laikam pārteicās. Nevis grūtākās bet haļavnākās Kuram haļavnākās,ja ne Moldanado sods,Hamja un Hulkenberga sadursme,Massa izpildīās pavēles,tad kur būtu tavs Alonso?Ja kāds šodien izkapāaja savu vietu tad tas bija tieši Vettels...

     [+] [-]

, 2012-11-26 00:25, pirms 11 gadiem
Es ar isti nesaprotu ka vetela formulai nekas nenotika. Hulkenbergs mazliet aizker hami un balstiekarta ir salauzta bet vetelam pilnigi nekas. Nu sitadu veiksmi sen nesmu nekur sastapis.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-26 00:34, pirms 11 gadiem
biju par alonso bet sports paliek sports
paldies vīriem par skaisto sezonu
bet pagaidam un vēl ilgi nepiekritīšu cilvēkiem kas vetelu salīdzina ar šūmahereu.
šūmahers bija daudz daudz labaāks kā bus vēlāk to jau laiks rādīs.

  +3 [+] [-]

, 2012-11-26 09:13, pirms 11 gadiem
Neesmu mega Fetela fans, bet nepatīk kā pilots tiek nolikts. Kādēļ viņa uzvaras ar ātrāko mašīnu ir zemāk vērtējamas par Šumahera un Alonso uzvarām, kad uzvarēja ar ātrākām mašīnām ??? Man prieks, ka jauns čalis tik daudz saniedzis un nelaiž garām savas iespējas, objektīvi ņemot McLaren auto šogad bija ātrākais, to atzina arī Domenikalli, bet ne visi spēj uzvarēt atrāko vāģi.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-26 10:32, pirms 11 gadiem
Trīs čempiona tituli nevar būt nejaušība, lai ko gribētos teikt un Sebs tos ir godam nopelnijis.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-26 11:25, pirms 11 gadiem
aizraujosa sacikste. Fetelam sodien bija japierada ka vins spej braukt stabili.. un manuprat to ari pieradija. un tie kas saka ka Fetelam ir neuzvarama masina tad kura vieta kopvertejuma bija Vebers? talants vinam ir, to nevar noliegt. ne par velti 3 kartejais pasaules cempions.

     [+] [-]

, 2012-11-26 16:13, pirms 11 gadiem
knaible rakstīja: Trīs čempiona tituli nevar būt nejaušība, lai ko gribētos teikt un Sebs tos ir godam nopelnijis.
Zelta vārdi pilnīgi piekrītu!