Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gaslī: "Es nepalikšu šajā komandā visu F1 karjeru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaslī: "Es nepalikšu šajā komandā visu F1 karjeru"
Pjērs Gaslī. Foto: Motorsport.com

Franču F1 pilots Pjērs Gaslī atzīst, ka negatavojas vienmēr startēt "AlphaTauri" komandā, jo viņa ambīcijas ir lielākas par šīs vienības sniegtajām iespējām. Sportists neslēpj, ka mērķis ir cīnīties par uzvarām.

Vienu uzvaru savā karjerā Gaslī jau ir izcīnījis, kad 2020. gadā negaidīti triumfēja F1 sacīkstēs Moncas trasē. Kopumā gan "AlphaTauri" mašīna, sevišķi šogad, nav tik ātra, lai dotu iespēju sacensties par pjedestāliem.

Jau kādu laiku zināms, ka Gaslī vēlas pāriet uz "Alpine" nometni, lai gan pašlaik viņam vēl ir spēkā līgums ar "AlphaTauri" līdz 2023. gada beigām.

"Šajā brīdī es to nespēju ietekmēt," sacīja Gaslī. "Viņi ir devuši man pirmo uzvaru un manu pirmo iespēju "Formulā 1". Bet tas nenozīmē, ka es palikšu šeit visu karjeru."

"Red Bull" junioru programmā Gaslī tika iekļauts jau 2014. gadā, bet 2017. gadā debitēja F1 čempionātā. 2019. gadā viņam jau tika dota iespēja pārstāvēt "Red Bull" komandu, taču sniegums nebija tika labs, kā no viņa gaidīja vadība, tādēļ francūzi nosūtīja atpakaļ uz "B" komandu. "AlphaTauri" sastāvā viņš startē joprojām.

"AlphaTauri" būtu gatava atbrīvot Gaslī no saistībām, bet tikai tad, ja atradīs viņam pienācīgu aizvietotāju. Pagaidām vēl pāragri spriest, vai tas notiks.

"Manas ambīcijas ir cīnīties par pirmajām vietām – tas ir tas, ko es gribu," skaidro 26 gadus vecais Gaslī. "Esmu pavadījis šeit jau piecus gadus. Redzēsim, vai startēšu vēl vienu sezonu, bet šī brīža plāns to paredz. Ja tā būs, atdošu sevi šai komandai par 110 procentiem. Vēl ir jāatrisina vairākas lietas, pirms varam runāt vairāk par šo situāciju. Manā gadījumā šajā situācijā saskatāms tikai pozitīvais. Redzēsim, kas notiks tuvāko nedēļu laikā."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...