Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" savākusi jaunus pierādījumus pret Hamiltonu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" savākusi jaunus pierādījumus pret Hamiltonu
Lūiss Hamiltons pēc uzvaras Silverstounā. Foto: Motorsport.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ceturtdien uzklausīs "Red Bull" komandu saistībā ar sadursmi aizvadītā "Formula 1" posma laikā, jo esot sagatavoti jauni pierādījumi, kas norāda uz Lūisa Hamiltona vainu saistībā ar Maka Verstapena avārijas izraisīšanu.

Daudz apspriestais negadījums notika Lielbritānijas "Grand Prix" pirmajā aplī, kad "Copse" līkumā "Mercedes" pilots Hamiltons aizķēra Verstapena formulas aizmugurējo labo riteni, un rezultātā holandiešu braucējs spēcīgi ietriecās riepu barjerā. Hamiltons par to saņēma desmit sekunžu sodu, sacensības tika apturētas, ko viņš izmantoja, lai nomainītu bojāto priekšējo antispārnu, bet vēlāk aizcīnījās līdz uzvarai.

"Red Bull" komandas vadība kategoriski nebija apmierināta ar Hamiltonam piespriesto soda apmēru un jau pēc sacīkstēm Silverstounas trasē pieļāva iespēju pieprasīt tiesnešiem pārskatīt negadījuma apstākļus. FIA starptautiskais sporta kodekss paredz, ka gadījumā, ja ir atrasti jauni, nozīmīgi pierādījumi, šādos un līdzīgos gadījumos iespējams pieprasīt notikušā atkārtotu izskatīšanu.

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko paziņojis, ka komanda ir savākusi šādus pierādījumus, tāpēc pirms šonedēļ gaidāmā Ungārijas posma tie tiks nodoti FIA amatpersonām.

"Jaunie fakti tiks atklāti ceturtdien, un mēs ceram, ka tā rezultātā tiks veikta notikušā pārvērtēšana, jo mēs aizvien uzskatām, ka Hamiltonam piespriestais sods bija pārāk saudzīgs," intervijā vācu TV kanālam RTL sacīja Marko. "Lietas būtība ir tāda, ka mēs sniegsim jaunus pierādījumus, jaunus faktus. Bet es vēl nedrīkstu atklāt sīkākas detaļas."

Jautāts par to, kāds sods Hamiltonam būtu bijis jāpiespriež, Marko sacīja: "Tāds, kura rezultātā viņš nevarētu uzvarēt. Tātad izbraukšana cauri boksu celiņam vai diskvalifikācija uz nākamo posmu, kaut kas tāds. Bet viss ir tiesnešu ziņā. Pirmkārt, esam priecīgi, ka šī lieta ir atvērta otro reizi. Tagad redzēsim, kā viņi par to spriedīs. Tas, ko mēs viņiem atklāsim, situāciju nostādīs citā gaismā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-07-28 19:48, pirms 3 gadiem
Hamiltons vai tad antisparnu mainīja? Likas ka problēma bija ielikts riepas disks

  -1 [+] [-]

, 2021-07-28 19:50, pirms 3 gadiem
risks rakstīja: Hamiltons vai tad antisparnu mainīja? Likas ka problēma bija ielikts riepas disks
nav svarīgi, kāda bija problēma... būtiskākais ir tas, ka tā tika ātri salabota pauzes laikā, kas Hamiltonam nāca par labu...

  -1 [+] [-]

, 2021-07-28 20:00, pirms 3 gadiem
Nu forshi ja raksts ir precīzs

     [+] [-]

, 2021-07-28 20:45, pirms 3 gadiem
Nezkadēļ, F1 arī sāk pēc Meiteņu sporta (futbola) izskatīties, nu ko jājās ar pierādijumiem un ko tur vēl, vnk nakamajā gonkā, Pirmajaa līkumaa, Makss lai izlaiž to Sudraboto Tumšās ādas krāsas Zelli grantītē
Sacīkšu negadijums 😄

  -1 [+] [-]

, 2021-07-28 21:42, pirms 3 gadiem
Kabinetu čempioni 😂

     [+] [-]

, 2021-07-29 19:19, pirms 3 gadiem
Pareizi jūt ka nevar savādāk Haniltons sāk muhļīt sodu bargu anulēt uzvaru!

     [+] [-]

, 2021-07-29 19:27, pirms 3 gadiem
Blondais6 rakstīja: Pareizi jūt ka nevar savādāk Haniltons sāk muhļīt sodu bargu anulēt uzvaru!
Kā var iedod lielāku sodu, ja šito pat pievilka ar domu, ka ir kaut kas JĀIEDOD. Parasts sacīkšu incidents par kuru nerunātu, ja nebūtu 1/2 vieta čempī.

Viena posma izlaišana ir Marko slapjais sapnis....

Un vēl vairāk ir fakts, ka nenotiks nekāda punktu anulēšana vai kas tāds. Tad jau čista vairs rats pie rata neviens necīnīsies.