Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo tiks nomainīts ar Lavsonu, apstiprina "Red Bull" padomnieks

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo tiks nomainīts ar Lavsonu, apstiprina "Red Bull" padomnieks
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Pēc tam, kad Danielam Rikjardo nav izdevies parādīt gaidīti labu sniegumu RB sastāvā, nākamsezon viņš tiks nomainīts ar jauno talantu Liamu Lavsonu, apstiprinājis "Red Bull" padomnieks Helmuts Marko.

Rikjardo veikums uz komandas biedra Juki Cunodas fona nav pietiekams, ņemot vērā viņa parādītos rezultātus pagātnē un iekrāto vērtīgo pieredzi. Marko neslēpj, ka Lavsons visdrīzāk stāsies austrālieša vietā nākamajā F1 sezonā.

"Akcionāri devuši zināt, ka šī ir junioru komanda, un mums attiecīgi ir jārīkojas," pirms Austrijas posma iztecies Marko. "Mērķis ar Danielu bija, ka viņš tiks apsvērts kā kandidāts uz vietu "Red Bull" komandā izcila snieguma gadījumā. Tagad šī vieta tikusi Serhio Peresam, līdz ar to plāns vairs nav spēkā. Mums drīz Daniela vieta jāatvēl jaunam pilotam. Tas būtu Liams Lavsons."

Nav noslēpums, ka gadījumā, ja Lavsonam netiks atrasta iespēja startēt sacīkstēs, līgums paredz, ka nākamgad viņš automātiski kļūs par brīvo aģentu. Zināms arī, ka jaunzēlandietis veic sarunas ar "Audi" rūpnīcu, taču "Red Bull" neslēpj savu interesi paturēt talantīgo pilotu pie sevis.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv