Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Verstapena ātrumam nespēju turēt līdzi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Verstapena ātrumam nespēju turēt līdzi"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Septiņkārtējais F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons atzinis, ka Štīrijas "Grand Prix" posmā Maksa Verstapena ātrums bija tik liels, ka viņš vienkārši nespēja turēt šādam tempam līdzi. Tāpat brits stāsta, ka tieši dažu pēdējo sacensību laiku "Red Bull" izdevies veikt izrāvienu tehnisko uzlabojumu jomā.

Kvalifikācijā Verstapens bija 0.2 sekundes ātrāks par "Mercedes" pilotu, sacensību startā abi noturēja vadošās pozīcijas, bet holandietis ātri vien attālinājās un galu galā bija vadībā līdz pat finišam.

"Šīs bija diezgan vienmuļas sacīkstes," pēc finiša atzina Hamiltons. "Es mēģināju viņam sekot, bet ar to ātrumu, kas šobrīd ir viņiem, ir neiespējami turēt līdzi. Pēdējo pāris sacensību laikā viņiem acīmredzami izdevies veikt pamatīgus uzlabojumus. Es nezinu, kur mēs visu laiku zaudējam, bet šķiet, ka krietni labāki viņi ir tieši garajās distancēs. Un, protams, arī taisnes - mēs daudz zaudējam taisnēs, vismaz es tā jūtu. Lai vai kā, šajā posmā kā komanda ieguvām labus punktus un turpināsim cīnīties."

"Red Bull" formulu ātrums taisnēs bija viena no apspriestākajām tēmām aizvadītās nedēļas nogalē "Red Bull Ring" trasē. Pastāv uzskats, ka visdrīzāk šo ātruma pārsvaru komanda ieguvusi nevis jaunā motora dēļ, kas tika izmantots jau Francijā, bet gan ar īpaša mašīnas regulējuma un mazāka aizmugurējā antispārna palīdzību.

Kad sacīkšu beigu daļā Hamiltons no līdera atpalika jau ap 17 sekundēm, komanda iesauca viņu boksos, lai ar jaunām riepām sportists uzstādītu ātrāko apli, par ko saņēma papildus punktu. Tikmēr kopvērtējumā Verstapena pārsvars nu sasniedzis 18 punktus. Komandu ieskaitē "Red Bull-Honda" jau 40 punktus priekšā "Mercedes", kas, atšķirībā no konkurējošās vienības, jau vairs neveic būtiskus uzlabojumus savam sacīkšu auto.

"Mums ir jāuzlabo veiktspēja, mums ir nepieciešami kaut kādi uzlabojumi, jācenšas būt ātrākiem," mudina Hamiltons, kurš nav uzvarējis jau četros posmos pēc kārtas. "Vai tas būtu tikai aizmugurējais antispārns vai uzlabojumi motoram, bet mums ir jāiegūst papildus ātrums."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-06-28 23:41, pirms 3 gadiem
''Vienmuļas sacīkstes'' , kad nav pirmais. Kad visiem pa priekšu vālēja iepriekšējās sezonas, tad nebija vienmuļas Drīz būs ''Verstappen dominance could bore fans'' ....