Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "F1 iet nepareizā virzienā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "F1 iet nepareizā virzienā"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Septiņkārtējais F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons atzīst, ka nav sajūsmā par nākamajā sezonā gaidāmajām izmaiņām tehniskajos noteikumos. Viņš secinājis, ka jaunās sacīkšu mašīnas būs smagākas un lēnākas, kas, viņaprāt, nav vērsts uz normālu attīstību.

Ņemot vērā noteikumu izmaiņu vērienīgumu, ir ļoti grūti prognozēt, kuras komandas 2022. gadā būs ātrākās. Hamiltons, kurš šogad cīnās par astoto titulu karjerā, pagaidām vēl nav apstiprinājis palikšanu čempionātā ilgāk par šo sezonu, un viņa izteikumi neliek noprast, ka sportists būtu priecīgs par to, kas "Formulu 1" sagaida nākotnē.

"Esmu papētījis šos jaunos noteikumus," viņš stāsta. "Ņemot vērā budžeta ierobežojumus, turpmāk attīstīties būs grūti. Piemēram, es veicu testus ar jaunajiem 18 collu riteņiem, lai saprastu, kāda ir atšķirība, kā tas ietekmēs mani kā braucēju, kad būs jāstartē ar nākamā gada mašīnu. Mašīnas būs smagākas un lēnākas, un es to redzu kā soli atpakaļ. Mums būtu jākļūst ātrākiem un efektīvākiem - mašīnas ir labākas, kad ir vieglākas. Tomēr tie, kas ir pie varas, pieņēmuši šādus lēmumus un nekas neatliek, kā vien to akceptēt."

Kas attiecas uz Hamiltona nākotni, brits atzīst, ka tas, vai viņam šogad izdosies izcīnīt astoto titulu, neko nemainīs.

"Es zinu, kas esmu, no kurienes nāku un, uz ko esmu spējīgs," saka 36 gadus vecais Hamiltons. "Man nav ne jausmas, vai es iegūšu šo titulu, lai gan strādāju pie tā, taču tas manā dzīvē neko būtiski nemainīs. Cipari nav tas, kas mani uztrauktu visvairāk. Mani uztrauc tas, kas esmu es pats. Protams, uzvarēt es gribu, komanda iegulda milzīgus resursus, lai es to pavarētu paveikt."

Hamiltons arī nevēlas iesaistīties diskusijās par to, kas ir galvenais faktors viņa panākumos - paša talants vai "Mercedes" formulu veiktspēja?

"Es zinu, cik smagi man jāstrādā, lai būtu spēcīgs, nepieļautu kļūdas, izmantotu katru doto iespēju, un neviens man to nevar atņemt," viņš saka. "Ceru, man būs vairāk iespēju to pierādīt atklātā cīņā trasē, lai cilvēki labāk redzētu, uz ko esmu spējīgs. Es turpināšu piedalīties sacīkstēs un cīnīties. Ceru, cilvēki saskatīs manī vēl ko vairāk nekā līdz šim."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

Vai Hamiltons savā F1 karjerā izcīnīs vēl kādu titulu?

  • 150

  • 138


     [+] [-]

, 2021-05-28 16:10, pirms 3 gadiem
cipari neuztrauc? Muļķības, līgumā cipari tik pieaug..

  -1 [+] [-]

, 2021-05-28 16:11, pirms 3 gadiem
bimbulis

     [+] [-]

, 2021-05-28 18:43, pirms 3 gadiem
Tiesi otrādi - F1 iet pareizajā virzienā, jo jaunie regulējumi ir pieņemti, lai šis sports kļūtu skatāmāks. Nu un, ka mašīnas būs lēnākas. Kādreiz arī bija lēnākas mašīnas, tomēr sacīkstes bija aizraujošas. Ja sacīkstes būs aizraujošas, tad vairāk cilvēki vēlēsies tās skatīties, kas attiecīgi nesīs lielāku peļņu pašam sporta veidam.

Hamiltonam vienkārši nepatīk tas, ka viņš vairs varētu nebūt labākais..

     [+] [-]

, 2021-05-28 19:28, pirms 3 gadiem
Būtu tikai inčīgi, no sportiskā, ja mašīnas līdzīgākas, tad arī Mersim nevajadzētu locīt tik lielu kāpostu vienam pilotam
Otrs gan, kaa tehnoloģiskais lauciņš izmeģinājumiem, rūpnīcām kļūs neinteresants

     [+] [-]

, 2021-05-29 01:44, pirms 3 gadiem
protams, ka iet nepareizā virzienā!

nu kas tus katāmāks? kas līdzīgāks? svarīga ir attīstība formulā 1!

ceru, ka tie, kuri saka, ka būšot aizrajošāk utt regulāri skatās F2 un F3, savādāk runā pilnīgas muļķibas