Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Liberty Media" apsver iespēju pārdot F1 čempionātu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Liberty Media" apsver iespēju pārdot F1 čempionātu
Foto: Red Bull Racing

Trīs gadus pēc tā iegādes "Liberty Media" jau apsver iespēju pārdot F1 čempionātu vai vismaz samazināt sev piederošo daļu uz komerciālajām tiesībām, vēsta "johnwallstreet.com".

"Liberty Media" salīdzinoši nesen iegādājās komerciālās tiesības uz "Formulu 1", toreiz par to samaksājot astoņus miljardus ASV dolāru. Amerikāņu kompānija uzreiz uzstādīja mērķi pārveidot čempionātu, padarot to vēl populārāku un piesaistot vēl vairāk līdzjutējus.

Tagad tiek ziņots, ka to īstenot izrādījies ievērojami grūtāk nekā sākotnēji cerēts, tādēļ tiek apsvērtas iespējas no jaunu partneru piesaistes līdz pat pilnīgai čempionāta pārdošanai.

"Mazāk nekā trīs gadus pēc tam, kad "Liberty Media" iegādājās "Formulu 1", kompānija jau pēta dažādus iespējamos scenārijus, kā samazināt savu daļu čempionātā," vēsta " johnwallstreet.com". "Apsvērtas tiek dažādas iespējas, no jaunu līdzīpašnieku piesaistes līdz pat pilnīgai aiziešanai."

Publikācijā teikts, ka "Liberty Media" nav izdevies sasniegt šajā termiņā nospraustos mērķus, ieskaitot vairāku jaunu F1 posmu sarīkošanu un jaunu sponsoru piesaisti. Kompānija uzsvērusi, ka ļoti vēlas palielināt F1 popularitāti Amerikā un sevišķi centusies panākt posma sarīkošanu Maiami, taču pretestība no vietējiem varas orgāniem to nav ļāvusi izdarīt.

Tiek jau baumots, ka pie F1 stūres atkal varētu stāties Bernijs Eklstouns, taču jāatceras, ka ilggadējam čempionāta bosam šobrīd ir jau 88 gadi.

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...

     [+] [-]

, 2019-01-28 17:41, pirms 6 gadiem
Kas tas pa sviestu?!?!? Kas Amerikosiem apnika Rotaļāties ar F1 ?? Ja nāks jauns īpašnieks tad skaidrs vainu Apvienosies ar FE vai arī F1 tuvosies pilnīgai elektrifikācijai

  +1 [+] [-]

, 2019-01-28 17:55, pirms 6 gadiem
Emka953 rakstīja: Kas tas pa sviestu?!?!? Kas Amerikosiem apnika Rotaļāties ar F1 ?? Ja nāks jauns īpašnieks tad skaidrs vainu Apvienosies ar FE vai arī F1 tuvosies pilnīgai elektrifikācijai
amerikāņiem interesē tūlītēja peļņa - kaut kad nākotnē viņiem neder...

     [+] [-]

, 2019-01-28 18:06, pirms 6 gadiem
petravicus rakstīja: amerikāņiem interesē tūlītēja peļņa - kaut kad nākotnē viņiem neder...
Vai viņi nākotnē pelnīs tas ir jautājums

  -2 [+] [-]

, 2019-01-28 18:17, pirms 6 gadiem
Ļoti labas ziņas! Tāpat f1 aizies pa skuju taku! F1 ziedu laiki jau sen kā garām! Lai kā man arī patiktu iekšdedzes dzinējs jo pats esmu samerā liels benzīngalva, bet elektro jau tagad ņem virsroku! Un tā tam būs būt!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-28 20:02, pirms 6 gadiem
EUcerin rakstīja: Ļoti labas ziņas! Tāpat f1 aizies pa skuju taku! F1 ziedu laiki jau sen kā garām! Lai kā man arī patiktu iekšdedzes dzinējs jo pats esmu samerā liels benzīngalva, bet elektro jau tagad ņem virsroku! Un tā tam būs būt!
Ja Tu būtu Benzīngalva , tad nerunātu te muļķības