Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" apgalvo, ka nav bagātākā komanda Formulā 1

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" apgalvo, ka nav bagātākā komanda Formulā 1
"Ferrari" komandas pilots Fernando Alonso
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

"Ferrari" komanda ir noliegusi vasarā izskanējušos apgalvojumus, ka tai ir lielākais budžets Formulā 1.

Britu izdevuma "Autosport" žurnālists Dīters Renkens augustā nāca klajā ar publikāciju, atklājot, ka "Ferrari" komandas budžets ir pats lielākais starp visām F1 komandām. Viņš apgalvoja, ka tas ir par aptuveni 18 miljoniem EUR lielāks kā "Red Bull" un par 107 miljoniem EUR lielāks nekā jebkurai citai vienībai.

"Dažus mēnešus pēc tam šie Formula 1 komandu budžetu apmēri kļuva par žurnālistisku faktu," oficiālajā "Ferrari" mājaslapā internetā raksta komandas blogotājs, kurš sevi apzīmē kā "Horse Whisperer" jeb Zirgu vārdotājs. "Skumji, jo šie citētie skaitļi lielākoties ir tikai fantāzija un pat labākie laikraksti izmantoja tos, izplatot kļūdainu informāciju."

Tiesa, komanda negrasās atklāt, cik liels patiesībā ir tās budžets: "Minētos ciparus būtu viegli apgāzt ar faktiem, taču bizness liek ievērot konfidencialitāti. Tas tāpēc, ka nauda, līdzīgi kā mūsu tehnoloģija, ir noteicošais faktors cīņā ar konkurentiem."

2013. gada F1 sezonu "Ferrari" noslēdza trešajā vietā Konstruktoru kausā, piekāpjoties "Red Bull-Renault" un "Mercedes". Savukārt "Ferrari" pilots Fernando Alonso izcīnīja otro vietu pilotu ieskaitē, zaudējot vienīgi šogad neuzveicamajam Sebastjanam Fetelam.

Izmantotie resursi:
F1 Fanatic - The Formula One blog and F1...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-27 09:35, pirms 11 gadiem
Nu savi divi simti piecdesmit miljonu $ noteikti ir, jo bija palieli tēriņi - braucēju algas ap 40 mio $, vēja tunelis gadā noēd ap 100mio $, motoru pašizmaksa uz sezonu ir ap 20mio $, pārējo detaļu izmaksas ir ap 20mio $, komandas darbinieku algas ap 30mio $, ceļošanas izdevumi ir ap 10mio $, vēl šis tas, un beigās tas cipars salasās.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-27 11:47, pirms 11 gadiem
Var jau vini teikt ko grib, bet F-1 sobrid 3 vali, Red Bull ar ellastigu budzetu un 2 rupnicu komandas Ferrari, Mercedes kuru izdevumus precizi nevar noteikt, jo vini visu gatavo pasi preks sevis neviss pardosanai vai pasutijumam, ta ka tam cena nav isti noteikta.