Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" komandai ir rezerves plāns, ja Sardžents nevarēs startēt

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" komandai ir rezerves plāns, ja Sardžents nevarēs startēt
Foto: Williams Racing

"Williams" komanda nesen apstiprināja, ka tās sastāvā 2023. gada F1 sezonā startēs debitants Logan Sardžents. Amerikānim gan vēl jānopelna nepieciešamie punkti superlicences iegūšanai. Ja viņš tomēr nevarēs startēt, vienībai ir rezerves varianti.

Sardžentam šosezon vēl jāpagūst aizvadīt vairāki F1 treniņbraucieni, tajos bez aizķeršanās veicot noteiktu kilometru skaitu, kā arī jāizcīna gana augsta vieta F2 čempionātā. Tikai tādā veidā viņš iegūs savā īpašumā superlicenci, bez kuras F1 sacensībās startēt nedrīkst.

Līdz ar to ir risks, ka pēdējā brīdī komandai plāni attiecībā uz pilotu varētu būt jāmaina. "Williams" apstiprina, ka tai ir rezerves plāns.

"Jā, bet es nenosaukšu konkrētus vārdus," paziņojis komandas vadītājs Josts Kapito. "Tobrīd būs pieejami piloti, kuriem nebūs līguma, bet kuri ir ļoti labi braucēji ar superlicencēm. Līdz ar to nav nekāda satraukuma."

Šobrīd vēl "Haas" komanda nav pieņēmusi lēmumu, kurš tās sastāvā startēs nākamajā gadā - tagadējais braucējs Miks Šūmahers vai pieredzes bagātais Niko Hilkenbergs. Tiek ziņots, ka Sardženta vietā varētu startēt viens no viņiem vai arī Antonio Džiovinaci, kurš iepriekš brauca "Alfa Romeo" sastāvā, bet ASV posmā aizvadīja treniņbraucienus "Haas" komandā. Tāpat tiek piesaukts bijušais "McLaren" pilots Stofels Vandūrns, kurš šogad kļuva par "Formula E" čempionu.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...