Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Man bija nojauta, ka lietus kļūs spēcīgāks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Man bija nojauta, ka lietus kļūs spēcīgāks"
Foto: Motorsport.com

"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kurš Krievijas F1 sacensībās izcīnīja savu 100. uzvaru karjerā, atzinis, ka, sākoties lietum, boksos pēc citām riepām devies nojautas vadīts. Viņam tā izrādījās liela veiksme, jo pēc ne tik labas kvalifikācijas un slikta starta izdevās izcīnīt uzvaru.

Lai gan Hamiltons jau līdz šim bija uzvarām bagātākais pilots visā "Formula 1" vēsturē, 100. panākums ir īpašs, un vismaz tuvākajos gados to atkārtot izredžu nav nevienam. Pirmo uzvaru brits guva 2007. gadā Kanādā, un kopš tā laika ir pagājušas 5222 dienas.

"100 uzvaras - tas ir kaut kas," atzina Hamiltons. "Tas prasīja ilgu laiku, un es nemaz nebiju drošs, ka 100. uzvara vispār pienāks. Kad sestdien devos gulēt, nebiju apmierināts ar kvalifikācijā paveikto. Vēlreiz un vēlreiz skatījos atkārtojumus, redzēju savas kļūdas, bet, kad no rīta pamodos, biju ārkārtīgi motivēts tās labot. Kad sacīkstēs devos boksos, saprotams, es nezināju, vai lietus kļūs spēcīgāks, bet man bija tāda nojauta."

Lai kļūtu par tituliem bagātāko pilotu F1 vēsturē, Hamiltonam šogad čempionātā jāuzveic Makss Verstapens, kurš, neskatoties uz dzinēja nomaiņu un tam sekojošo startēšanu no beigām, spēja aizcīnīties līdz otrajai vietai. Kopvērtējumā septiņus posmus pirms sezonas beigām Hamiltonam ir tikai divu punktu pārsvars.

"Finišēt tik augstu ar sodu, ko saņēmām, nozīmē, ka nezaudējām tik daudz punktus, kā varējām zaudēt, līdz ar to kā komanda paveicām ļoti lielu darbu," komentē Verstapens. "Izšķirošais moments bija pāriešana uz lietus riepām. Bija tiešām slidens, un mums lēmumu izdevās pieņemt īstajā brīdī. Kad startē no beigām, daudz kas var notikt, jo visi tev apkārt cīnās par pozīcijām, sevišķi pirmajā aplī, bet man izdevās izvairīties no problēmām. Sacensības pašas par sevi nebija vieglas, bija grūti veikt apdzīšanas, bet, kad esi aiz kāda iestrēdzis, ātri var sabojāt riepas. Par laimi, beigās lietus mums palīdzēja veikt pēdējo lēcienu pozīciju tabulā."

Sacensību video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=Jjw...

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 - F1 news all the time

  -1 [+] [-]

, 2021-09-27 13:26, pirms 3 gadiem
Baigā nojauta "It's stopped raining man!" - bija viņa atbilde uz to, ka jābrauc boksos. Ja lietus būtu mitējies, tad tagad bļautu pa pasauli, ka komanda pieņēmusi kļūdaiu lēmumu un viām bija nojauta, ka nevajag mainīt riepas

     [+] [-]

, 2021-09-27 17:11, pirms 3 gadiem
killo2000 rakstīja: Baigā nojauta "It's stopped raining man!" - bija viņa atbilde uz to, ka jābrauc boksos. Ja lietus būtu mitējies, tad tagad bļautu pa pasauli, ka komanda pieņēmusi kļūdaiu lēmumu un viām bija nojauta, ka nevajag mainīt riepas
Nu katrā ziņā HAM neriskēja vispār ne ar ko. Viņš ar interiem sausā trasē tāpat būtu top2, jo 3. vieta atpalika pa 50 sekundēm, kad viņš devās pitos.

Bet vispār HAM pilnīgi pelēcīga gonka. Vispār neko neparādīja. Reāli paveicās ar to, ka (laikam) Strolls iegāja pitos un pēc tam visi aiz viņa sabūvēja vilcieniņu un visi, kas bija aiz Strola tad palika arī aiz HAM. Jo sākums nebija neko dižs. Vilkās 7. vietā un neko nerādīja.