Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "Hamiltonam šķiet, ka viņš ir Jēzus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "Hamiltonam šķiet, ka viņš ir Jēzus"
Lūiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

1997. gada F1 čempions Žaks Vilnēvs, kurš šobrīd darbojas kā sacīkšu eksperts televīzijas kanālā "Sky Sports", atradis laiku, lai kritizētu šī brīža vienu no ātrākajiem pilotiem, Lūisu Hamiltonu. Kanādietis uzskata, ka Hamiltons sevi pielīdzina Bībeles personāžam Jēzum.

Vilnēvs nereti kritiski izteicies par dažādiem pilotiem, un šoreiz kārta pienākusi Hamiltonam. Vilnēvu sevišķi sakaitinājusi "Mercedes" pilota aktivitāte sociālajos tīklos un reakcija pēc piedzīvotās tehniskās ķibeles Vācijas "Grand Prix" kvalifikācijā.

"Viņš ir sajaucis "Formulu 1" ar Holivudu," intervijā vācu "Auto Bild" izteicies Vilnēvs. "Viss, ko viņš dara, tiek kaut kur atspoguļots. Viņš sevi sociālajos tīklos pasniedz tā, it kā būtu Jēzus. Tas, kā viņš nometās ceļos pie savas mašīnas pēc piedzīvotajām problēmām kvalifikācijā Vācijā, izskatījās pēc Kristus ciešanām, bet tas, ko viņš žurnālistiem sacīja pēc tam, izklausījās pēc sprediķa uz kalna. Uz pjedestāla pēc sacīkšu finiša viņš žestikulēja tā, lai visi saprastu, ka viņš uzsūtījis pēkšņo lietu."

Pateicoties lieliskam sniegumam gan sausā, gan mitrā trasē, sacīkstēs Hamiltons guva uzvaru, lai gan startēja vien no 14. pozīcijas. Vakarā, skatoties televīziju, sportists secinājis, ka viņam negodu izrāda ne viens vien bijušais F1 pilots no tiem, kuri tagad strādā par ekspertiem.

"Vēlāk noskatījos sacīkstes, kurās mana sirds jutās tik lieliski, tomēr ne visi to uztvēra tā," saka Hamiltons. "Bija apļi, kurus veicu trīs sekundes ātrāk nekā citi. Tas, cik atšķirīgi braucu, tas, ka izvēlējos citas trajektorijas, to viņi necentās paskaidrot."

Šīs nedēļas nogalē F1 sezona turpinās ar posmu Ungārijā, kur Hamiltons savā karjerā uzvarējis piecas reizes.

Izmantotie resursi:
AFP.com