Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Grūtībās nonākušo "Force India" komandu varētu pamest gan Peress, gan Okons

Juris Grīns
Juris Grīns

Grūtībās nonākušo "Force India" komandu varētu pamest gan Peress, gan Okons
Foto: AP/Scanpix

Šobrīd finansiālā situācija "Force India" komandā esot kritiska, kas liedz attīstīt mašīnu vajadzīgajā apjomā un ātrumā, atzīst vienības pilots Serhio Peress, kurš jau sācis lūkoties pēc citām alternatīvām.

Iepriekšējās divas sezonas "Force India" izcīnīja augsto ceturto vietu F1 konstruktoru kausā, bet šobrīd kopvērtējumā ieņem respektablo piekto vietu. Tajā pašā laikā komandas iekšienē situācija nebūt neizskatās tik rožaina, jo ir nopietnas finansiāla rakstura problēmas.

"Šobrīd situācija ir kritiska," izteicies Peress. "Tas nav noslēpums, ka finansiālās problēmas ir mūs piebremzējušas. Ja paskatāmies rezultātus, un tie "Formulā 1" nozīmē visu, esam piektie konstruktoru kausā, tāpēc nevar tā uzreiz iztēloties, cik lielas problēmas mums patiesībā ir. Tas tikai parāda potenciālu, kas ir šai komandai. Ar nepacietību gaidu, kas notiks tuvāko nedēļu un mēnešu laikā, jo ticu, ka šī komanda ir lieliska. Arī es pats nesteidzos, bet labāk skaidrību iegūt ātrāk."

Ja Peress tomēr nepagarinās līgumu ar "Force India" vienību, ļoti iespējams viņš pāries uz "Haas" komandu, sastāvā nomainot ne pārāk labu stabilitāti rādošo Romēnu Grožānu.

Tikmēr iespējama arī otra "Force India" pilota Estebana Okona pāriešana uz citu komandu. Šim pilotam ir ilgtermiņa saistības ar "Mercedes" rūpnīcu, kas vēlas, lai sportista karjera progresētu, tāpēc nolēmusi mēģināt "iedabūt" viņu "Renault" sastāvā, iespējams, nomainot Karlosu Sainsu. "Force India" vadība atzinusi, ka būtu gatava pārrunām par Okona atdošanu citai komandai - šobrīd viņš no "Mercedes" tiek īrēts.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja