Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mazepins mēģinās iegādāties vienu no F1 komandām

Juris Grīns
Juris Grīns

Mazepins mēģinās iegādāties vienu no F1 komandām
Ņikita un Dmitrijs Mazepini. Foto: Motorsport.com

Krievu miljardieris Dmitrijs Mazepins tuvāko gadu laikā plāno kļūt par F1 komandas īpašnieku. Šobrīd viņš jau finansiāli atbalsta "Haas" komandu, taču nākotnē varētu kļūt par šīs vai citas vienības galveno īpašnieku.

Dmitrijs Mazepins iekļauts Krievijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā, bet viņa dēls Ņikita kā pilots pašlaik aizvada pirmo sezonu "Formulā 1". "Haas" komandu Mazepins sponsorē caur savu uzņēmumu "Uralkali", tomēr, cik tieši iegulda, neatklāj.

"Mums ir ilgtermiņa vienošanās," atklāj 53 gadus vecais krievu uzņēmējs. "Ir saistības uz noteiktu termiņu, ar iespēju to pagarināt. Saprotu, ka daudzus līdzjutējus interesē, par cik lielu naudu ir runa, bet tas ir komerciālais noslēpums, tāpēc to nevaru atklāt."

Neskatoties uz vājajiem rezultātiem šajā sezonā, Mazepins plāno ieguldīt komandā vēl lielāku naudu.

"Šī sezona mums izvērsusies sarežģīta, mašīna ir lēna," viņš saka. "Jau sezona sākumā komanda paziņoja, ka to vairs neattīstīs, bet mums ir šie divi jaunie braucēji. Lai gan viņiem praktiski nav iespēju cīnīties par punktiem, viņi abi nenogurstoši strādā. Man ir prieks par viņu attieksmi. Domāju, ka nākamā sezona būs labāka, jo mums būs jauna mašīna."

Savulaik Mazepinam neizdevās iegādāties "Force India" komandu, ko galu galā nopirka kanādiešu miljardieris Lorenss Strols.

"Autosportā mums ir lielas ambīcijas," stāsta Mazepins. "Jā, bija neveiksmīgs mēģinājums iegādāties komandu, bet šī tēma vēl nav slēgta. Un tam nav nekādas tiešas saistības ar Ņikita karjeru. Tie ir mūsu ilgtermiņa plāni, jo gribam palielināt savu pārstāvniecību "Formulā 1". Esam pārstāvēti F4, F3 un F2 kategorijās, bet kronis būtu F1 čempionāts, kur gribam būt komandas īpašnieki. Šobrīd vēl ne ar vienu par to pārrunas neveicam, jo visi gaida, kad tiks atklātas 2022. gada kārtis. Ja pēkšņi kāda no mazajām komandām gūs panākumus, tās vērtība pieaugs."

  +2 [+] [-]

, 2021-11-26 12:54, pirms 2 gadiem
Gadījumā Latvijā nebija tāda lieta, ka tēvs uzturēja sporta komandu, tikai lai dēls varētu spēlēt? Hokejā varbūt?

  +2 [+] [-]

, 2021-11-26 13:00, pirms 2 gadiem
sabikas rakstīja: Gadījumā Latvijā nebija tāda lieta, ka tēvs uzturēja sporta komandu, tikai lai dēls varētu spēlēt? Hokejā varbūt?
Basketbolā. "Barons".

     [+] [-]

, 2021-11-26 13:56, pirms 2 gadiem
sabikas rakstīja: Gadījumā Latvijā nebija tāda lieta, ka tēvs uzturēja sporta komandu, tikai lai dēls varētu spēlēt? Hokejā varbūt?
Hoķī bija Lido, basī Barons

     [+] [-]

, 2021-11-26 14:18, pirms 2 gadiem
Valmiera/Rūjiena komandā Jasāns arī bija līdzīgs gadījums.

     [+] [-]

, 2021-11-26 14:33, pirms 2 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Hoķī bija Lido, basī Barons
Par Lido nav korekti, jo Lido Nafta komanda LAČā bija ļoti sen. Tikpat labi varētu pieskaitīt veco Bukartu, kurš vēra ciet un tad atkal vaļā bērnu Sāgu, vai Kalvīšu Aizbergs.
Latvijā Barons ir tas piemērs.

     [+] [-]

, 2021-11-26 14:48, pirms 2 gadiem
(O_O) rakstīja: Par Lido nav korekti, jo Lido Nafta komanda LAČā bija ļoti sen. Tikpat labi varētu pieskaitīt veco Bukartu, kurš vēra ciet un tad atkal vaļā bērnu Sāgu, vai Kalvīšu Aizbergs.
Latvijā Barons ir tas piemērs.
Kirsona Lido bija izveidota savam mazdēlam pavisam nesen.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-26 15:09, pirms 2 gadiem
Viss jau forši, bet F1 jābrauc labākajiem nevis bagātākajiem.

     [+] [-]

, 2021-11-26 16:57, pirms 2 gadiem
Nevienu utaino ivanu F1!Lai seezh savos Moskovijas purvos!