Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss kritizē Kolapinto starta manevru: "Viņš gandrīz izsita mūs no trases"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss kritizē Kolapinto starta manevru: "Viņš gandrīz izsita mūs no trases"
Foto: Motorsport.com

Lai gan Franko Kolapinto viņa trešajā sacīkstē F1 čempionātā padevās lielisks starts, daži no sāncenšiem nebūt nav pauduši sajūsmu par "Williams" pilota manevru Singapūras GP pirmajā līkumā. Viens no tiem ir Karloss Sainss.

Kolapinto lieliski debitējis "Williams" sastāvā, kur nomainījis vāju sniegumu rādošo Loganu Sardžentu. Azerbaidžānā argentīnietim jau izdevās izcīnīt punktus karjeras otrajā F1 posmā, tāpat ilgu laiku viņš pretendēja uz vietām pirmajā desmitniekā svētdien Singapūras ielu trasē, bet finišēja 11. vietā. Startā 21 gadu vecajam sportistam izdevās apdzīt uzreiz vairākus pilotus.

"Es nesaprotu," konkurentu sūdzības komentē Kolapinto. "Sev blakus redzēju tikai Juki Cunodu. Redzēju, ka ir brīva vieta, tāpēc pieņēmu lēmumu līkumā doties iekšmalā. Arī otrā pusē vēl bija vieta. Tas bija labs starts. Es izdarīju visu, ko varēju. Redzēju brīvu vietu un gāju uz to. Tas nostrādāja. Starts ir ļoti svarīgs. Vienmēr ir patīkami izbraukt pirmos līkumus, atstājot sev aizmugurē vairākas mašīnas. Pateicoties šim startam, nonācu pozīcijās, par ko izcīna punktus."

Viens no pilotiem, kurš kritizēja Kolapinto, bija "Ferrari" braucējs Sainss. Spānis startēja desmitais, taču zaudēja vairākas pozīcijas jau sākumā. Nākamgad viņš kļūs par "Williams" pilotu un startēs Kolapinto vietā.

"Mans starts nepavisam nebija slikts," skaidro Sainss. "Pēc tam, bremzējot pirmajā līkumā, bija jāuzmanās no Šarla Leklēra, kurš bija priekšā, un tad iekšmalā parādījās "Williams" formula, kas bremzēja ļoti vēlu. Franko gandrīz izsita divus vai trīs pilotus no trases. Tas ir risks, ko uzņemas debitanti, bet es gandrīz tur pazaudēju visu sacīksti. Nekas nenotika, bet, kad komanda ir spēlē par Konstruktoru kausu, jābūt uzmanīgam no tiem, kuriem nav ko zaudēt un kuru dzīves ir atkarīgas no starta."

Kolapinto atzina, ka šis bijis fiziski ļoti smags posms: "Man bija vēdera sāpes no dzēriena, ko izmantoju mašīnā. Valdīja liels karstums. Karsts dzēriens ar daudz cukura ir savāds maisījums, ko ķermenim uzņemt. Karstuma un mitruma dēļ viena no manām pirmajām F1 sacīkstēm bija smaga, bet izdevās finišēt."

Pēc lieliskās debijas, "Williams" vadība solījusi Kolapinto palīdzēt iespējami ātrāk atrast vietu kādā no komandām. Kā variants tiek minēta "Sauber" vienība, kas aizvien vēl nav paziņojusi vienu no braucējiem, lai gan neoficiāli tiek ziņots, ka jau izvēle kritusi uz līguma pagarināšanu ar Valteri Botasu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv