Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Komandas nobalso pret izmaiņām F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Komandas nobalso pret izmaiņām F1 punktu skaitīšanas sistēmā
Foto: Motorsport.com

Visas desmit komandas F1 Komisijas sēdē nobalsojušas pret iespējamajām izmaiņās punktu skaitīšanas sistēmā, kas nozīmē, ka arī turpmāk tā paliks nemainīga.

Vairākas vidējā līmeņa F1 komandas aprīlī uzsāka centienus panākt, lai ilgi spēkā esošā punktu skaitīšanas sistēma tiktu mainīta.

2024. gada sezonā komandas sadalījās divās frontēs. Bija izteikti piecas spēcīgākās, kas pie normāliem apstākļiem visbiežāk sadalīja pirmo desmitnieku savā starpā. Dažas vājākās komandas līdz ar to argumentēja, ka punktu piešķiršana arī par zemākām pozīcijām nozīmētu spraigākas cīņas otrajā desmitniekā.

Jau aprīlī šis jautājums tika apspriests F1 Komisijas sēdē, bet tika nolemts, ka nepieciešams vairāk laika, lai izanalizētu iespējamās izmaiņas. Tomēr šonedēļ notikušajā sēdē, kurā piedalījās visu komandu pārstāvji, kā arī čempionāta priekšsēdētājs Stefano Domenikali un FIA formulu nodaļas direktors Nikolass Tombazis, tik vienbalsīgi izlemts uz 2025. gada sezonu sistēmu nemainīt.

Šogad vairs nepastāv izteikta piecu komandu dominēšana - "Aston Martin" vienību regulāri pārspēj RB un "Haas". Pagaidām tikai "Kick Sauber" komanda šosezon nav izcīnījusi nevienu punktu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv