Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ar 2023. gadu Krievijas GP no Sočiem pārcelsies uz Sanktpēterburgu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ar 2023. gadu Krievijas GP no Sočiem pārcelsies uz Sanktpēterburgu
Ar 2023. gadu Krievijas līdzjutēji F1 posmu baudīs Sanktpēterburgā. Foto: TASS/Scanpix

Formula 1 pavēstījusi, ka ar 2023. gadu Krievijas ''Grand Prix'' mainīs tā norises vietu. Līdzšinējās Soču trases vietā posms tiks organizēts ''Igora Drive'' trasē, kas atrodas 54 km attālumā no Sanktpēterburgas.

Kopš 2014. gada F1 čempionāta viens no posmiem noticis Krievijā Soču trasē. Sočos 2014. gadā tika organizētas ziemas olimpiskās spēles. Šogad Sočus F1 posms notiks 26. septembrī.

2020. gada beigās FIA apstiprināja ''Igora Drive'' trasi Sanktpēterburgā kā vietu, kurā var organizēt F1 posmus. Čempionāta vadība lēmusi, ka, sākot ar 2023. gadu, tieši Sanktpēterburgā notiks Krievijas ''Grand Prix''. Trase atrodas 54 kilometru attālumā no pašas pilsētas un 150 kilometrus no robežas ar Somiju.

''Esam priecīgi paziņot, ka pēc kopīga darba ar mūsu Krievijas partneriem un detalizētas ''Igora Drive'' trases izvērtēšanas, varam apliecināt, ka no 2023. gada Krievijas ''Grand Prix'' notiks šajā lieliskajā trasē. Mums ļoti patīk Sanktpēterburga un domājam, ka, sākot ar 2023. gadu, šeit notiks satriecošas sacīkstes,'' teikts F1 izplatītajā paziņojumā medijiem.

Šobrīd pēc septiņiem posmiem čempionāta līderis ir Makss Verstapens no ''Red Bull'' komandas, kurš par 12 punktiem apsteidz septiņkārtējo čempionu Lūisu Hamiltonu. Svētdien notiks astotais posms Austrijā, kuru no pirmās starta pozīcijas sāks tieši Verstapens.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...