Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Man padevās pārāk labs starts, no Botasa izvairīties nespēju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Man padevās pārāk labs starts, no Botasa izvairīties nespēju"
Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA/Scanpix

Svētdien notikušajā F1 posmā Francijā līdzšinējais sezonas līderis Sebastians Fetels piedzīvoja sadursmi ar Valteri Botasu, saņēma piecu sekunžu sodu un atdeva pirmo pozīciju kopvērtējumā sacensību uzvarētājam Lūisam Hamiltonam. Pats "Ferrari" pilots skaidro, ka izvairīties no sadursmes nebija viņa spēkos.

No otrās rindas startējošais Fetels startā bija ātrāks par "Mercedes" pilotiem, kuri sacīkstes sāka no pirmajām pozīcijām, taču pirms pirmā līkuma bija spiests strauji piebremzēt, nobloķējās riteņi, kā rezultātā vācietis uztriecās virsū Botasam.

Četrkārtējais F1 čempions atzīst, ka tā bijusi drīzāk viņa vaina, taču attaisnojas, ka tobrīd vairs neko lietas labā nevarēja darīt.

"Man padevās pārāk labs starts," sacīja Fetels. "Rezultātā tas beidzās ar situāciju, ka man nebija, kur sprukt. Tā bija mana kļūda, mēģināju bremzēt agri, lai izvairītos no kaut kā tāda, taču nebija pietiekamas saķeres un nepietika vietas - biju pārāk tuvu priekšā esošajai mašīnai un arī man aizmugurē kāds cieši sekoja. Valteri mēģināja atgūt savu pozīciju pa ārmalu, kas ir diezgan godīgs gājiens, bet tobrīd, pirms kreisā līkuma man nebija vietas. Centos samazināt ātrumu, taču rezultātā tikai palielinājās mans pagriešanās rādiuss un nelaimīgā kārtā sadūros ar Valteri."

Uzreiz pēc tam Fetels devās boksos, lai veiktu ātru mašīnas remontu, kā arī tika pie mīkstā sastāva riepām, ko izmantoja ilgu apļu garumā, vien neilgi pirms finiša vēlreiz nomainot riepas pret ultramīkstajām.

Jautāts par to, vai viņa mašīnai bija gana labs ātrums, lai cīnītos par uzvaru, piektajā vietā finišējušais Fetels sacīja: "Jūs sacīkšu kopainu redzējāt labāk nekā es. Man bija labs temps, centos lauzties cauri, lai uzlabotu pozīcijas un riepas krietni nolietojās, līdz ar to to uz šo jautājumu atbildēt ir grūti. Tomēr domāju, ka mūsu ātrums ir visai pieklājīgs, lai sacenstos ar "Mercedes" komandu."

Pēc šīm sacīkstēm Hamiltona pārsvars pār Fetelu ir 14 punkti, bet nākamās F1 sacensības gaidāmas jau šonedēļ Austrijā, kā arī vēl nedēļu pēc tam sekos posms Lielbritānijā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2018-06-26 11:37, pirms 6 gadiem
Attaisnojumi Maldonado stilā.
Nav pirmā reize, kad Feteļš startā nošķiļas, pērnā sezona bija vairākas avārijas, tagad turpinās.
Laikam nespēj tikt galā ar psiholoģisko slodzi, kad ir jācīnās, kās rezultējas ne to labāko lēmumu pieņemšanā un loģiski, ka tādā veidā čempionu tituls nespīd.
Labi, ka vēl komanda nelika Raikonenam atdoties, jo šitie uzbraucieni, ka vajag labāku rezultātu vienlaicīgi upurējot viņu, lai Feteļš būtu augstākā pozīcijā, ir pastulbi.

     [+] [-]

, 2018-06-26 12:07, pirms 6 gadiem
Šogad titulu izcīnīs tas, kurš mazāk kļūdās. Šobrīd Fettels ir galvas tiesu pārāks kļūdu pieļaušanā. Ja nebūtu šo kļūdu, Sebam šobrīd būtu jābūt visai pārliecinošā vadībā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja