Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica uz vēl vienu sezonu paliek "Alfa Romeo" sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica uz vēl vienu sezonu paliek "Alfa Romeo" sastāvā
Roberts Kubica. Foto: Motorsport.com

"Alfa Romeo Racing" komanda pagarinājusi līgumsaistības ar Polijas degvielas uzpildes staciju tīklu "Orlen", līdz ar to paturot sastāvā arī poļu autosportistu Robertu Kubicu, kurš nākamgad turpinās pildīt F1 rezerves pilota pienākumus.

Kubica F1 čempionātā vispirms startēja no 2006. līdz 2010. gadam, pirms karjeru bija spiests pārtraukt rallijā piedzīvotas smagas avārijas dēļ. Pateicoties neatlaidībai, sportists atguva formu un 2019. gadā "Williams" sastāvā aizvadīja vēl vienu F1 sezonu, bet pēdējos divus gadus pildījis "Alfa Romeo" testu un rezerves pilota pienākumus.

Šogad Kubicam arī bija izdevība piedalīties divos posmos, kad Zandvortā un Moncā viņš aizstāja saslimušo Kimi Raikonenu. Punktus gan izcīnīt nesanāca.

Kā zināms, "Alfa Romeo Racing" vienība uz nākamo F1 sezonu pilnībā mainījusi pamatsastāvu, jo Raikonena un Antonio Džiovinaci vietā startēs tagadējais "Mercedes" pilots Valteri Botass un debitants Gvanju Žou no Ķīnas, kurš šobrīd aizvada pēdējo sezonu "Formulā 2" un cīnās par titulu.

Uz vietu sastāvā pretendēja arī Žou šī brīža galvenais sāncensis F2 seriālā Oskars Pjastri. Noskaidrojies, ka austrālietis nākamgad būs rezerves pilots F1 komandā "Alpine" un, lai uzlabotu savas izredzes pēc iespējas ātrāk tikt līdz iespējai startēt pasaules čempionātā, citās sacīkstēs nepiedalīsies un visu uzmanību veltīs šiem pienākumiem.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...