Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Šūmahers man palīdzēja izcīnīt uzvaru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Šūmahers man palīdzēja izcīnīt uzvaru"
Hamiltons un Verstapens uz pjedestāla Ostinā. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens apgalvo, ka Miks Šūmahers pēdējos apļos sniedzis viņam palīdzīgu roku, tādā veidā palīdzot uzvarēt "Formula 1" sacensībās Ostinas trasē. "Red Bull" komandas pilots arī atzīst, ka pirms tam nav juties drošs, vai viņam izdosies noturēt aiz muguras Lūisu Hamiltonu.

Sacensību video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=-Ee...

Verstapens uzvarēja kvalifikācijā, bet Hamiltons startā viņu apdzina. Vertapens viens no pirmajiem ASV notikušajās sacīkstēs devās pitstopā, pēc tam arī otro boksu apmeklējumu veica krietni agrāk par galveno sāncensi.

"Visā sacīkšu garumā bija spriedze, jo mēs nezinājām, cik ātri Lūiss mani noķers," stāsta Verstapens. "Kad startā bijām zaudējuši vadību, nācās izvēlēties agresīvu pirmā pitstopa stratēģiju, līdzīga situācija bija nākamajā riepu ciklā, tāpēc atkal bija jārīkojas. Atkal braucām pitstopā agrāk. Pēdējais cikls riepām bija ļoti garš, sevišķi šādā karstumā. Man izdevās noturēties līdz beigām un riepu bija atlicis tieši tik, lai izskaņā vēl varētu palielināt ātrumu."

Pēc tam, kad otrajā pitstopā "Mercedes" pilots Hamiltons bija devies astoņus apļus vēlāk par konkurentu, sacensību pēdējā trešdaļā britu sportists ar svaigākām riepām uzsāka pakaļdzīšanos līderim. Šķita, ka Hamiltonam varētu izdoties panākt un apdzīt Verstapenu, tomēr pāris pēdējos apļos viņa ātruma pārsvars vairs neizskatījās ievērojams. Priekšpēdējā aplī Verstapena ceļā bija Miks Šūmahers, kurš palīdzēja holandietim aktivizēt DRS sistēmu un iegūt papildus ātrumu.

"Divus apļus pirms beigām man priekšā bija Miks, tas bija pirms pēdējā sektora," skaidro Verstapens. "Nav viegli sekot citām mašīnām, sevišķi, ja riepas ir nodilušas, bet veiksmīgā kārtā viņš kādu brīdi palika man priekšā, kā dēļ varēju iedarbināt DRS, līdz ar to visu, ko biju zaudējis priekšpēdējā aplī, šī iemesla dēļ spēju atgūt pēdējā. Pēdējā aplī galvenais bija ātri nobraukt pirmo sektoru un otrā sektora sākumu. Tas nebija viegli, jo riepas jau faktiski bija beigušās. Neticama sajūta, ka uzvarējām."

Jautāts par to, kā juties, kad Hamiltons viņam strauji tuvojās, Verstapens sacīja: "Jau iepriekš esmu bijis situācijās, kad esmu vadībā ar vecākām riepām un arī otrādi. Vienkārši centos braukt iespējami pareizāk, stabilāk, meklēju saķeri, cenšoties nenodarīt pārāk lielu slodzi riepām. Tas nebija viegli, bet galu galā situācija bija ļoti aizraujoša."

Izmantotie resursi:
gpfans.com