Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Čadvika mērķē kļūt par pirmo sievieti F1 čempionātā kopš 1976. gada

Juris Grīns
Juris Grīns

Čadvika mērķē kļūt par pirmo sievieti F1 čempionātā kopš 1976. gada
Džeimija Čadvika. Foto: Williams F1 Team

Britu autosportiste Džeimija Čadvika paziņojusi par ambiciozu piecgades plānu, šajā laikā mērķējot nokļūt F1 pasaules čempionātā. Šobrīd viņa ir ceļā uz trešo "W Series" titulu, kā arī nesen aizvadījusi formulu testus Amerikā.

Čadvikai pašlaik ir 24 gadi un viņa ietilpst "Williams" jauno braucēju attīstības programmā. Paralēli sportiste piedalās īpaši sievietēm izveidotajā čempionātā "W Series", kur jau guvusi divus titulus un arī šosezon ir pārliecinoša kopvērtējuma līdere.

Līdz 2027. gadam Čadvikas mērķis ir kļūt par F1 piloti, un viņa šo ambiciozo uzstādījumu neslēpj.

"Es zinu, ka, ja man izdosies gūt panākumus pareizajos junioru čempionātos, es būšu "Formulā 1"," saka Čadvika. "Mērķis ir censties to paveikt piecu gadu laikā. Man jābūt kopā ar tādiem cilvēkiem, kuri tam tic un redz to kā tiešām iespējamu."

Tajā pašā laikā Čadvika izskata arī dažādas citas iespējas un tikko aizvadījusi testus ASV, Sebringas trasē ar "Indy Lights" formulu. Sportistei šādu iespēju deva spēcīgā "Andretti Autosport" komanda un pastāv iespēja, ka nākamgad Čadvika startēs tieši šajā seriālā, kas ir pēdējais solis pirms braucēju ienākšanas "IndyCar".

"Nekas vēl nav apstiprināts, es joprojām apsveru savas iespējas," viņa skaidro. "Pārrunas notiek gan šeit Eiropā, gan Amerikā."

Visā F1 čempionāta vēsturē sacīkstēs uz starta izgājušas tikai divas daiļā dzimuma pārstāves - tās ir itālietes Marija Teresa de Filipisa 1958. gadā, kā arī Lella Lombardi 1975. un 1976. gadā. Lombardi pat pamanījās vienā no posmiem izcīnīt puspunktu. Kvalificēties sacensībām mēģinājušas vēl arī dažas citas sievietes, taču nesekmīgi.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...