Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Smagā negadījumā cietis bijušais F1 pilots Tuero

Juris Grīns
Juris Grīns

Smagā negadījumā cietis bijušais F1 pilots Tuero
Estebans Tuero. Foto: Motorsport.com

Bijušais argentīniešu autosportists Estebans Tuero savā dzimtenē iekļuvis smagā ceļu satiksmes negadījumā, kā rezultātā ar traumām nogādāts slimnīcā.

42 gadus vecā Tuero ģimene publiski pavēstījusi, ka bijušajam "Formula 1" pilotam, kurš ar motociklu brauca pa publisku ceļu, avārijas rezultātā ir dažādi lūzumu. Viņam konstatēts atslēgas kaula, plaukstas locītavas un ribas lūzums, un jau veiktas vairākas operācijas. Tās noritējušas veiksmīgi, un šobrīd Tuero saņemt pretsāpju līdzekļus un antibiotikas.

Kad 1998. gadā Tuero izgāja uz starta Austrālijas "Grand Prix", viņam bija 19 gadi, un tobrīd argentīnietis kļuva par tā brīža trešo visu laiku jaunāko F1 pilotu aiz Maika Takvela un Rikardo Rodrigesa. Kopš tā laika gan jaunības rekordi ir laboti vairākkārt, un statistikas ailēs Tuero apsteiguši Fernando Alonso, Haime Algersveri, Lānss Strols, Makss Verstapens un Lendo Noriss.

F1 pasaules čempionātā Tuero aizvadīja tikai vienu sezonu, startējot "Minardi" sastāvā un labāko rezultātu sasniedza Sanmarīno posmā, kad ieguva astoto vietu. 16 sacīkšu laikā viņš finišu šķērsoja tikai četras reizes. Lai gan komanda viņam piedāvāja palikt sastāvā arī uz 1999. gadu, sapulcē viņš nāca klajā ar paziņojumu, ka aiziet no F1 un atgriežas Argentīnā. Arī turpmāk Tuero startēja autosacīkstēs, bet 2016. gadā beidza karjeru pavisam.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...