Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouna atbilde Hamiltonam: "Beidz šķirot cilvēkus pēc ādas krāsas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouna atbilde Hamiltonam: "Beidz šķirot cilvēkus pēc ādas krāsas"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods, runājot par šobrīd pastāvošo antirasisma kampaņu F1 čempionāta aizkulisēs, atzinis, ka vēlas nodalīt politiskās lietas no autosporta. Savukārt bijušais "Formula 1" boss Bernijs Eklstouns atbildējis Lūisam Hamiltonam uz viņam veltīto kritiku par šo tēmu.

Pagājušajā nedēļā "Mercedes" pilots Hamiltons nosodīja F1 priekšsēdētāju Čeisu Keriju, kā arī Todu, par to, ka viņi neuzņemas pietiekami lielu līderu lomu "Black Lives Matter" kustības aktivitātēs. Tāpat F1 čempionāta līderis par pausto nostāju kritizēja tādas leģendas kā Emersonu Fitipaldi un Džekiju Stjuartu, arī Eklstounu, nosaucot viņu par mazizglītotu.

Eklstouns tagad atbildējis Hamiltonam, kuru citēja britu laikraksti: "Lūis, tu teici, ka esmu neizglītots un nezinošs. Tomēr man ir tāda pati izglītība kā tev. Un man vismaz ir attaisnojums - es gāju skolā pēdējā kara laikā, un ne vienmēr apstākļi toreiz bija tie labākie. Tev ir paveicies, jo, ja mana izglītība būtu bijusi pilnvērtīga, iespējams, "Formula 1" nebūtu bijusi tāda, kāda tā bija, un tu nebūtu no tā tik daudz ieguvis. Nedomā tik daudz par to, kāda ir tava ādas krāsa - padomā par to, kādas krāsas ir tavs prāts. Nevajag apskaust citus. Kļūsti labāks pats un neatpaliec."

Tikmēr Tods sacīja, ka viņam esot bijusi gara saruna ar Hamiltonu par sportista pēdējā laika izteikumiem šīs tēmas sakarā.

"Man ir daudz laika jebkuram, kurš man piezvana," atklāj Tods. "FIA jau ilgu laiku ir iesaistīta dzimumu līdztiesības un citādi dažādu cilvēku tiesību aizstāvēšanā, tomēr ar nosacījumu, ka tā nekļūst par politisku lietu. Mūsu organizācija ir apolitiska, tāpat kā Olimpiskā komiteja, ar ko cieši sadarbojamies. Citādi es pilnībā piekrītu, ka sports ir laba bāze tiem, kas grib izteikties, un arī "Formulā 1" mēs šādu iespēju esam devuši."

Izmantotie resursi:
grandpx.news

  +2 [+] [-]

, 2020-07-25 12:14, pirms 4 gadiem
Pilnībā piekrītu Bernija teiktajam.

     [+] [-]

, 2020-07-25 12:29, pirms 4 gadiem
Wow, laikam Tods un Eklstons lasa sportacentrs.com anglisko versiju, jo es kādu laiku atpakaļ diezgan labi komentēju šo:
archdevil , 2020-07-22 10:20, pirms 3 dienām
Sports ar politiku nav savienojams.
Tikai stulbs stul.benis sportā var kačāt pravas par kaut kādu politisku kustību.
Lai vispirms protestē par tiesību izmantošanu un kritizē par pienākumu nepildīšanu, gribētos redzēt sejas, jo ļoti daudzi zina savas tiesības (it sevišķi ASV), bet pilnībā ignorē savus pienākumus (it sevišķi ASV).

     [+] [-]

, 2020-07-25 13:31, pirms 4 gadiem
Ko vispār dod šāda veida aktivitātes? Cilvēki kuri ir ar rasistiskām nosliecēm tādi arī paliks un domāšanu neizmainīt. Ar to ir jāstrādā ilgtermiņā. Ir jāstrādā ar bērniem tos izglītojot no mazotnes, jāiegulda naudu izglītojot jau pašus skolotājus utt. Šāda veida aktivitātes pēc gada būs aizmirstas un nekādu efektu nebūs atstājušas 🤷‍♂️ Bet katram jau savs.

     [+] [-]

, 2020-07-25 14:30, pirms 4 gadiem
Es uzskatu,ka galīgi garām ir tā tumšādaino bļaušana.
Domāju,ka vairāk te iekšā ir nabadzīgāko tumšādaino skaudība pret to,ka viņi nav turīgi,jo itkā ir "melnie".
Rasisms bija,ir un būs.Gribētu redzēt to cilvēku,kurš varētu izveidot 100% efektīvu plānu...Kris Pols?
Tad jau varam aiziet tālāk,un valstis,kurām nav daudz derīgo izrakteņu sāks bļaut,ka nafta,gāze,ogles ir jāsadala līdzvērtīgi

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 14:49, pirms 4 gadiem
melnajiem jau vienmēr ir skaudis ka viņi nav baltie. Ne velti Maikls Džeksons tā centās mainīt savu ādas krāsu..😎😁😁.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 14:52, pirms 4 gadiem
kāpēc baltajam cilvēkam ir jābūt tās debīlās kustības līderim? Ko tas mudaks Hamiltons iedomājies? Lai tik turpina staigāt ar savu uzpurni (kā bildē) un nebojā gaisu

     [+] [-]

, 2020-07-25 15:02, pirms 4 gadiem
Rio1991 rakstīja: Ko vispār dod šāda veida aktivitātes? Cilvēki kuri ir ar rasistiskām nosliecēm tādi arī paliks un domāšanu neizmainīt. Ar to ir jāstrādā ilgtermiņā. Ir jāstrādā ar bērniem tos izglītojot no mazotnes, jāiegulda naudu izglītojot jau pašus skolotājus utt. Šāda veida aktivitātes pēc gada būs aizmirstas un nekādu efektu nebūs atstājušas 🤷‍♂️ Bet katram jau savs.
Šādi Hamiltona izgājieni pat var nodarīt kaitējumu.

     [+] [-]

, 2020-07-25 18:47, pirms 4 gadiem
Bērnijs vēl maigi atbildējis... Šaubos, vai šāda atbilde Hamelim liks pārdomāt savu rīcību. Taču agrāk vai vēlāk būs tas jādara, citādi viņš sadir.sīsies ar visu motorsporta pasauli.