Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

F1 posms tomēr Turcijā notiks: Stambula nāk Singapūras vietā

F1 posms tomēr Turcijā notiks: Stambula nāk Singapūras vietā
Foto: Reuters/Scanpix

F1 šodien pavēstījusi, ka trešo reizi sezonā mainīts sacensību kalendārs. Ieceļošanas ierobežojumu dēļ šosezon posms nevarēs notikt Singapūrā un tas no 1. līdz 3. oktobrim notiks Turcijā. Iepriekš Stambulā tika plānots organizēt Kanādas GP, taču ieceļošanas ierobežojumu dēļ to pārcēla uz Austriju.

F1 2021. gada čempionātā jau trešo reizi notikušas kalendāra izmaiņas. Vispirms Covid-19 augstā saslimšanas rādītāja dēļ no posma organizēšanas atteicās Kanāda, kā vietā tika plānots posms Turcijā. Ceļošanas ierobežojumi kļuva par traucēkli martā aizvadīt posmu Turcijā, tāpēc to pārcēla uz Austriju.

Jūnijā kļuva zināms, ka kalendārā būs jāveic kārtējās korekcijas, jo ieceļošanas ierobežojumu dēļ posmu nevarēja vairs uzņemt Singapūra. F1 paziņojusi, ka posms Turcijā tomēr notiks, ieņemot kalendārā Singapūras vietu. Plānots, ka šīs sacensības noritēs no 1. līdz 3. oktobrim. F1 vadība ir pārliecināta, ka no Lielbritānijas nevajadzētu būt liekiem ieceļošanas ierobežojumiem uz un no Turcijas.

Bažas ir gan par posmu Japānā, kurš plānots nedēļu pēc Turcijas. Japānas varas iestādes vēlas sagaidīt Tokijas olimpisko spēļu noslēgumu, pēc kura pieņems gala lēmumu, vai Suzuki posms noritēs. F1 ir pārliecināta, ka posms notiks, jo šajā sezonā ieviesusi stingrus Covid-19 drošības mērus.

''Šosezon veikti 44 tūkstoši Covid-19 testi, no kuriem tikai 27 izrādījušies pozitīvi. Lielākā daļa no F1 strādājošajiem ir vakcinēti un esam pārliecināti, ka vasaras beigās visi būs izgājuši vakcinācijas kursu. Turpināsim ceļot šosezon, ievērojot stingrus drošības pasākumus, kas mums ļauj to darīt droši,'' tā pausts F1 izplatītajā paziņojumā.

Jau šajā nedēļas nogalē F1 2021. gada čempionāts turpinās ar astoto posmu Austrijā. Čempionāta līderis ir ''Red Bull'' pilots Makss Verstapens, kurš par 12 punktiem apsteidz septiņkārtējo čempionu Lūisu Hamiltonu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...


Foto: Motorsport.com

F1 čempionāta īpašnieki noslēdz miljards dolāru vērtu līgumu

F1 pasaules čempionāt noslēdzis līgumu uz desmit gadiem ar luksusa preču ražotāju apvienību LVMH, bet kontrakta vērtība tiek lēsta viena miljarda ASV dolāru (USD) apmērā.
Franko Kolapinto. Foto: Motorsport.com

Kolapinto radītās ažiotāžas iespaidā Argentīna strādā pie F1 posma rīkošanas

Pēc milzīgās ažiotāžas, ko autosportists Franko Kolapinto radījis savā dzimtenē, Argentīna uzsākusi darbu pie F1 čempionāta posma sarīkošanas.
Mihaels Šūmahers. Foto: Motorsport.com
5

Medijs: Mihaels Šūmahers apmeklējis savas meitas kāzas

Tiek ziņots, ka septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers pirmo reizi kopš piedzīvotā negadījuma izgājis sabiedrībā, apmeklējot savas meitas kāzas, kas notika Spānijā.