Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Hyundai" nākotnē varētu apsvērt dalību F1 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lai gan jau kādu laiku dzirdamas runas, ka "Hyundai" rūpnīca varētu ienākt F1 pasaules čempionātā, Sirils Abitebūls norāda, ka pašlaik tāda plāna nav. Viņš gan neizslēdz, ka nākotnē viss varētu mainīties.

Abitebūls iepriekš vadīja "Formula 1" komandas "Caterham" un "Renault", bet no šī gada kļuvis par WRC komandas "Hyundai World Rally Team" bosu. Jaunā pasaules rallija čempionāta sezona startēja nedēļas nogalē ar Montekarlo ralliju, bet tikmēr Abitebūls kliedējis baumas par "Hyundai" rūpnīcas plāniem tuvākajā nākotnē kļūt par F1 dalībnieci.

"Šāda konkrēta plāna nav," saka Abitebūls. "Skaidrs, ka "Hyundai" ir uzņēmums, kas alkst pēc fantastiskas attīstības globālā mērogā, nākot klajā ar jaunu, unikālu produktu klāstu un tā tālāk. Un mēs esam autosportā, lai atbalstītu šo biznesu. Rallijs ir labākais risinājums, ar ko atbalstīt mazā segmenta automašīnas, kas ir mūsu A segments. Jāredz arī, kā mazais segments virzīsies uz priekšu, un jāpārliecinās, cik rallijs būs aktuāls turpmāk. Pašlaik rallijs ir mūsu prioritāte. Mums ir jāuzvar un jāparūpējas, lai tas kalpotu mūsu biznesa interesēm."

"Hyundai" vārds jau ilgāku laiku tie piesaukts saistībā ar iespējamo ienākšanu F1 čempionātā, un Abitebūls neizslēdz, ka kaut kad nākotnē tas patiešām varētu notikt.

"Es negribu teikt "jā", jo tad jūs apgalvosiet, ka "Hyundai" ir ceļā uz F1 čempionātu," saka WRC komandas boss. "Gribu papildināt savu iepriekš teikto - mums jābūt drošiem, ka tas kalpos biznesam. Šobrīd rallijs to dara un galvenais ir nodrošināt, lai tā tas arī paliktu. Vai mums vajadzēs darīt vēl kaut ko, to redzēsim laika gaitā. Bet šobrīd tā nav prioritāte. Prioritāte ir uzvarēt rallijā."

"Hyundai" jau iepriekš startēja pasaules rallija čempionātā, bet 2003. gadā to pameta, lai atkal atgrieztos 2014. gadā, nu jau ar krietni lielāku vērienu. Deviņu gadu laikā tai izdevies izcīnīt 25 uzvaras un divreiz arī triumfēt komandu kopvērtējumā. Neviens pilots par čempionu individuālajā ieskaitē vienības rindās pagaidām nav kļuvis.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

  -1 [+] [-]

, 2023-01-25 11:49, pirms gada
Tā ir naudas izmešana.

     [+] [-]

, 2023-01-25 12:28, pirms gada
Lai sākumā izvar WRC un tad lien citur. Kauns, cik gadus neuzvarēt mazas konkurences apstākļos pat ar pilotiem, kas māk uzvarēt.