Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ralfs Šūmahers: "Andreti ir nopircis "Sauber" F1 komandu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ralfs Šūmahers: "Andreti ir nopircis "Sauber" F1 komandu"
Maikls Andreti. Foto: indycar.com

Ralfs Šūmahers kādā intervijā šajā nedēļas nogalē pavēstījis, ka amerikāņu autosporta leģenda Maikls Andreti jau ir iegādājies "Formula 1" komandu "Sauber", bet tās sastāvā kopā ar Valteri Botasu nākamgad līdz ar to visticamāk startēs līdzšinējais "IndyCar" pilots Koltons Herta.

Jau kādu laiku nerimstas runas, ka Andreti izteicis "Sauber" īpašniekiem piedāvājumu, taču prognozes par to, kāds būs turpmākais scenāriju, dažādos medijos atšķiras. Bijušais F1 pilots Šūmahers paziņojis, ka darījums jau ir noticis.

"Tas vēl nav oficiāli apstiprināts, bet 80 procenti no "Sauber" komandas jau ir pārdoti Andreti," viņš sacīja intervijā "Sky Deutschland". "Rauzingu ģimene vairs nav komandas galvenie īpašnieki, lai gan Fins Rauzings ir paturējis 20 procentus."

Kā zināms, šobrīd "Sauber" komanda, atbilstoši sponsorēšanas līguma nosacījumiem, F1 pasaules čempionātā startē ar nosaukumu "Alfa Romeo Racing".

Vēl pirms dažām dienām komandas vadītājs Frederiks Vasērs noliedza, ka viņam būtu kāda informācija par iespējamo darījumu, apšaubot apgalvojumu, ka sarunas ir noslēdzošajā fāzē, jo "Sauber" īpašnieki viņam šādu informāciju neesot snieguši. Arī komandas nākamā gada pilots Valteri Botass atzina, ka par šo tēmu neko vairāk nezina.

Tikmēr citi mediji pauž atšķirīgu informāciju no Šūmahera teiktā. Daži avoti, ieskaitot "gpfans.com", raksta, ka Andreti par komandas iegādi piedāvājis vairāk nekā 300 miljonus ASV dolāru, taču pārrunas esot nonākušas strupceļā, jo viena daļa no "Sauber" īpašniekiem nepiekrīt pārdošanai. Cita informācija liecina, ka "Sauber" līdzšinējie īpašnieki vēlas, lai Andreti pierādītu gatavību vēl aptuveni tikpat lielu summu tuvākajos gados investēt šajā komandā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...
GPFans - The world's fastest-growing...